Ексклюзиви
пʼятниця, 21 травня 2010 14:23

У Таїланді навели лад

У Таїланді навели лад

Прем'єр-міністр Таїланду Апхісіт Ветчачива офіційно оголосив про закінчення військової операції проти опозиції і встановлення порядку в країні.

У телевізійному зверненні до населення глава уряду заявив, що порядок в Бангкоку і провінціях країни відновлений, і тепер влада має намір зосередитися на подоланні розбіжностей, які поділили країну.

19 і 20 травня в Бангкоку пройшла силова операція з розганяння опозиції. Проти активістів Фронту захисту демократії від диктатури (UDD) які протягом півтора місяців блокували кілька кварталів столиці, була застосована бронетехніка. 19 травня основну частину протестуючих вдалося розігнати, але в місті почалася хвиля підпалів і мародерства - опозиціонери підпалили в Бангкоку 36 будівель.

До вечора активісти UDD сховалися в буддійському храмі, який 20 травня оточили військові. За деякими оцінками, кількість жертв зіткнень протестуючих з урядовими військами може перевищити 15 осіб.

В даний час в Бангкоку і 23 провінціях країни діє комендантська година, яка була оголошена увечері 19 травня. Очікується, що вона триватиме до 23 травня.

Масові протести прихильників колишнього прем'єр-міністра Таксіна Чинавата почалися в Бангкоку в середині березня. У час їхнього піку в демонстраціях брали участь, за різними оцінками, від 80 до 100 тисяч людей. Опозиціонери, які називали себе "червоносорочечники", вимагали відставки чинного уряду, розпуску парламенту і негайного проведення загальних виборів. Під час безладів у квітні 2010 року загинули понад 80 осіб.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді навели лад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути