четвер, 20 травня 2010 15:03

У Таїланді внаслідок масових заворушень загинули 82 особи

У Таїланді внаслідок масових заворушень загинули 82 особи

У Таїланді за весь час акцій протестів, що почалися в середині березня, було убито 82 людини, ще 1800 осіб постраждали. За даними ЗМІ, в ході минулого штурму табору прихильників опозиції в Бангкоку загинули 14 осіб, у тому числі журналіст з Італії. Поранення отримали ще 133 учасника акції. Як повідомляють офіційні джерела, напередодні загинули 8 опозиціонерів, 91 особа постраждала.

Як передає АР, ще шість тіл загиблих були знайдені в буддійському храмі Ват Патхумваннарам неподалік від місця проведення спецоперації. В даний час трупи відправлені до Інституту судмедекспертизи для з'ясування причин смерті. Встановлено, що всі загиблі були цивільними особами.

Уряд Таїланду оголосив у четвер, що загалом і в цілому операція проти мітингувальників успішно завершена. За словами представників військових, ситуація в Бангкоку під контролем влади. Як відзначають свідки, у столиці все ще продовжують горіти десятки будівель, а мирні жителі роблять спробу повернутися до нормального життя. У багатьох районах вже відновлено електропостачання.

Усього мітингуючими було підпалено 39 будівель, включно з будівлями Фондової біржі Таїланду, головної енергетичної компанії країни, декількох банків, магазинів, ювелірних крамниць та кінотеатрів. Напередодні сильно постраждала від вогню будівлю і найбільшого в Південно-Східній Азії торгового центру.

Уряд звинуватив опозиціонерів у тероризмі. За офіційними даними, в операції брали участь 122 поліцейських і армійських підрозділи. Урядовим силам вдалося знайти великий тайник вибухових речовин і зброї, що належить "червоносорочечникам". За словами представників влади, незважаючи на те, що основна маса мітингуючих представляла собою представників опозиції, в погромах і грабежах взяли участь і кримінальні елементи, які спробували скористатися ситуацією для наживи і дестабілізації.

Інтерфакс, NEWSru

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді внаслідок масових заворушень загинули 82 особи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути