Ексклюзиви
четвер, 20 травня 2010 08:36

Таїландські опозиціонери сховалися від військових у храмі

Таїландські опозиціонери сховалися від військових у храмі

У центрі Бангкока тисячі учасників антиурядових демонстрацій сховалися у буддистському храмі. Повідомляється, що до будівлі вже почали стягувати війська.

За свідченнями репортерів, в районі храму, розташованого неподалік від розігнаного табору опозиціонерів, чутні постріли і вибухи. Очевидці помітили групу військових, які зайняли позиції в околицях храму. Опозиціонери побоюються, що військові можуть вдатися до штурму храму, в якому ховаються до двох тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що в храмі були знайдені тіла дев'яти осіб, загиблих під час зіткнень з урядовими військами. З урахуванням раніше оголошених шести загиблих загальне число жертв заворушень у Бангкоку може досягти 15 осіб, проте влада Таїланду поки не підтверджує цю інформацію.

Військова операція проти прихильників екс-прем'єра Таксіна Чінавата, які називають себе "червоносорочечниками", розпочалася 19 травня, після того як протестуючі відмовилися звільнити діловий центр Бангкока і розійтися по домівках. У ході силової операції демонстранти були розігнані, а лідери опозиції погодилися здатися владі.

Обстановка в прилеглих до храму районах Бангкока залишається напруженою; в місті введено комендантську годину. Після розгону табору опозиціонери підпалили десятки будівель, включаючи найбільший торговий центр міста. Пожежні побоюються, що торговий центр може не витримати впливу полум'я і обвалитися

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Таїландські опозиціонери сховалися від військових у храмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути