Ексклюзиви
понеділок, 31 серпня 2009 17:45

У Бельгії під загрозою руйнації церква, яку розписував Рубенс

У Бельгії під загрозою руйнації церква, яку розписував Рубенс

Загроза руйнації нависла над Церквою Святого Карла Борромея в бельгійському Антверпені через пожежу, що охопила приміщення в неділю, повідомляють місцеві ЗМІ.

Церква Святого Карла Борромея, яка вважається найкрасивішим храмом Антверпена, була побудована у стилі бароко в 17 сторіччі. Святиню також називають "Церквою Рубенса", оскільки знаменитий фламандський живописець був головним декоратором її фасаду.

Завдяки професійним діям пожежників живопис і внутрішня оздоба церкви, котра належала у минулому єзуїтам, практично не постраждали. Виявилися трохи пошкодженими водою дві картини пензля відомого художника Антверпена 17 століть Абрама Янсенса.

За попередньою версією, причиною нової пожежі стало коротке замикання, пов"язане зі встановленими в храмі освітлювальними приладами, які були завезені напередодні проведення тут концерту камерної музики.

Через загрозу обвалення "Церква Рубенса" закрита для відвідин. Прокуратурою Антверпена проводиться розслідування причин пожежі.

У 1718 році пожежа, що трапилася в Церкві Святого Карла Борромея в результаті попадання блискавки, знищила розписи церковної стеля , виконані учнями Рубенса.

РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Бельгії під загрозою руйнації церква, яку розписував Рубенс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути