субота, 31 грудня 2011 08:00

У 2011 році світ втратив Гурченко, Джобса та Кім Чен Іра
8

Михайлина Хомівна
Фото: Фото Василь Артюшенко
Людмила Гурченко
Василь Джарти
Стів Джобс
Світлана Аллілуєва

Щороку у світі вмирає приблизно 57 мільйонів осіб. 2011-го з життя пішло 157 відомих людей.

У січні від ускладнень після грипу померла племінниця письменника Михайла Коцюбинського — Михайлина Хомівна. 1990-го вона очолила колектив, який підготував до друку 6-томне видання творів Василя Стуса. В останні роки життя входила до редакційної ради 10-томника творів В'ячеслава Чорновола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Піду у ванну і довго митиму руки"

В березні від серцевого нападу померла російська актриса Людмила Гурченко. Майно Людмили Марківни — кіностудія, 3-кімнатна квартира в Москві, дача в Новоглаголєво та автомобіль Тойота, перейшли у спадок її доньці Марії Корольовій. Вона зі своєю матір'ю не спілкувалася 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після розлучення з чоловіком Гурченко розрізала собі вени

Прем'єр-міністр Криму Василь Джарти помер 17 серпня. Він хворів на рак підшлункової. Півроку тому його оперували в Німеччині, за два тижні до смерті — в Москві. Василь Джарти працював міністром навколишнього середовища в уряді Віктора Януковича. 2007-го його призначили заступником глави фракції Партії регіонів. З березня 2010-го року обрали головою Ради Міністрів Криму. Зараз на цій посаді перебуває екс-міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

У листопаді донька покійного Ольга на автомобілі "Бентлі" протаранила на Хрещатику 8 машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брюнетка на "бентлі" розбила дев'ять машин

5 жовтня зупинилося серце американського винахідника, засновника корпорації "Apple" Стіва Джобса. Його дружина Лорін Пауел отримала у спадок $7 млрд. На початку 2012-го в Америці вийде 32-сторінкова книга коміксів про нього. Тоді ж в Голлівуді збираються розпочати зйомки біографічного фільму. Головну роль запропонували зіграти Джорджу Клуні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джобс посмертно номінований на звання "Людина року"

22 листопада в будинку для літніх людей американського міста Річленд від раку кишечника померла Світлана Аллілуєва, дочка Йосипа Сталіна. Алілуєва народилася 1926 року. Коли їй виповнилося 6 років, мати Надія Аллілуєва застрелилася. Кажуть, причиною стала сварка з чоловіком — Йосипом Сталіним. Дочці він казав, що мати померла від апендициту.

"Я часто шкодувала, що мати не вийшла заміж за звичайного теслю", - писала Світлана Алілуєва в своїй автобіографічній книжці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про голод Сталін не сказав ні слова

У грудні на 71-му році життя пішла з життя африканська співачка Сезарія Евора. На сцену вона завжди виходила босоніж. За це її називали "босоногою дівою". Взувалася лише під час закордонних поїздок. Співала у стилі морна — тужливі пісні, що зародилися в портових барах. У них Евора виступала з 15 років, відколи осиротіла. Прославилася в 45. Була тричі заміжня. Мала трьох дітей. Виховувала їх сама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезарія Евора співала босою

Генеральний секретар Трудової партії Кореї Кім Чен Ір помер 17 грудня на 71-му році життя. Його поховали у мавзолеї поруч із батьком Кім Ір Сеном. Тепер Північною Кореєю керує син небіжчика — Кім Чен Ин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ір витратив 200 тисяч доларів на собак

18 грудня на своїй дачі в місті Градечек від раку легень помер екс-президент Чехії Вацлав Гавел на 75-му році життя. Президентом його обрали 1989-го після Оксамитової революції. Цю посаду він обіймав 10 років. За життя написав близько 20 книжок. Найбільше прославився, як драматург.

Зараз ви читаєте новину «У 2011 році світ втратив Гурченко, Джобса та Кім Чен Іра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути