вівторок, 27 вересня 2011 15:39

Помер батько українського хокею

Помер батько українського хокею

Сьогодні, 27 вересня 2011, близько 12 години дня на 87-му році життя помер видатний державний та хокейний діяч Анатолій Миколайович Хорозов.

Анатолій Миколайович – постать у вітчизняному хокеї воістину культова, ставши у 2006 році першим і наразі єдиним українцем, чиє ім'я внесено до Залу Слави Міжнародної федерації хокею. Цієї честі Анатолій Хорозов удостоївся за те, що протягом 33-х років (1965-1997) – з моменту відродження хокею в Україні за радянських часів і в перші роки незалежності – він беззмінно очолював Федерацію хокею України.

Час роботи Анатолія Хорозова став "золотим" для українського хокею. В далеких 60-х роках минулого сторіччя Анатолій Миколайович взяв на себе місію створення хокею в Україні та виведення його на передові позиції у СРСР та світі.

Разом з ним київський "Сокіл" вийшов до вищої ліги чемпіонату СРСР, здобув бронзові нагороди чемпіонату 1985 року, вихованці українських хокейних шкіл ставали чемпіонами світу та Європи у складі збірних команд СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Помер батько українського хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути