субота, 12 листопада 2011 10:40

Джобс посмертно номінований на звання "Людина року"

Джобс посмертно номінований на звання "Людина року"

Легендарний засновник компанії "Еппл" Стів Джобс, який помер 6 жовтня в віці 56 років, може стати "Людиною року" за версією впливового американського тижневика "Тайм".

Кандидатуру Джобса вніс на розгляд спеціального експертного комітету журналу популярний ведучий на американському телеканалі Ен-бі-сі Брайан Уїльямс. На його думку, саме засновник "Еппл" повинен бути названий персоною року, тому що він не тільки змінив світ, а й "вселив у нас віру в те, що в цьому світі немає нічого неможливого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біографію Стіва Джобса видадуть українською

Поряд з Уїльямсом в експертну комісію журналу входять актори Сет Майєрс і Джессі Айзенберг, шеф-кухар Маріо Баталі, адвокат Аніта Хілл і лобіст Гровер Норквіст. Остаточне рішення про присудження звання "Людина року" оберуть редактори "Тайм", однак на їх рішення дуже впливає вибір комісії. За словами Баталі, який підтримує кандидатуру Джобса, винайдені екс-главою "Еппл" смартфони "змінили світ так само, як Біблія".

У разі обрання Джобса "Людиною року", він стане першим в історії журналу, хто отримає це звання посмертно.

Іншими претендентами на почесне звання в цьому році є американський журналіст і письменник Майкл Поллан, політик Елізабет Уоррен, туніський торговець овочами Мохаммед Буазізі, який учинив самоспалення, яке спровокувало початок масових народних повстань на Близькому Сході, а також збірний образ "Обурені люди", що символізує протести громадян в різних країнах, незадоволених своїми урядами. Цей образ має на увазі, зокрема, учасників "арабської весни" і глобальної антикапіталістичної акції "Окупуй Уолл-стріт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стіва Джобса посмертно назвали найвпливовішим чоловіком

"Тайм" став вибирати "Людини року" більше 80 років тому. Керівництво журналу тоді вирішило, що за підсумками кожного року варто відзначати людей, які зробили найбільший вплив - як позитивний, так і негативний - на суспільство.

Зараз ви читаєте новину «Джобс посмертно номінований на звання "Людина року" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути