Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2011 10:52

Стів Джобс дев'ять місяців відмовлявся лікуватися від раку

Стів Джобс дев'ять місяців відмовлявся лікуватися від раку

Засновник компанії Apple Стів Джобс, який помер на початку жовтня після тривалої хвороби, майже рік після того як йому поставили діагноз "рак підшлункової залози" відмовлявся від операції, тому що "не хотів насильства над своїм тілом", розповів телеканалу CBS автор офіційної біографії Джобса Волтер Ісааксон.

Перша офіційна біографія засновника Apple під лаконічним заголовком "Стів Джобс" і з чорно-білою фотографією на обкладинці, яку ЗМІ називають культовою, достроково вийде в понеділок, 24 жовтня. Хоча це вже не перша спроба описати життя і діяльність Джобса, для створення цієї книги він погодився співпрацювати з автором і видавцями, сам дав понад 40 інтерв'ю та дозволив поспілкуватися зі своєю родиною.

Джобс помер у віці 56 років. Вперше про свою серйозну хворобу він дізнався в 2003 році. Хоча зазвичай це захворювання смертельно, у Джобса виявилася операбельна форма раку. Однак, за словами біографа, геній IT-індустрії погодився на операцію лише через дев'ять місяців, після довгих умовлянь лікарів та сім'ї.

"Я запитав його, чому він не пішов на операцію раніше, він відповів, що не хотів насильства над своїм тілом. Думаю, що він просто хотів ігнорувати, не хотів визнавати, сподівався, що позитивні думки матеріалізуються", - сказав Ісааксон.

За його словами, Джобс приховував від співробітників Apple серйозність свого стану і проходив необхідну терапію потай. Однак згодом він шкодував, що вирішив спочатку спробувати альтернативні методи лікування і не погодився на операцію раніше, зазначає біограф.

Книга, за даними Wall Street Journal, розкриє й інші секрети з життя геніального винахідника і бізнесмена. Наприклад, Джобса часто дражнили в школі або що він перестав ходити до церкви в 13 років після того, як побачив фотографію голодуючих дітей на обкладинці журналу Life Magazine. Біограф також з'ясував, що улюбленим музичним гуртом засновника Apple завжди були The Beatles, однією з його цілей було домогтися присутності їхніх пісень в iTunes Store, що й сталося наприкінці 2010 року.

В кінці серпня Джобс пішов з поста гендиректора Apple, передавши його своєму наступнику Тіму Куку. Похорон екс-глави Apple пройшов за участю тільки його близьких. У минулу неділю сотні відомих американських підприємців, політиків та інших діячів вшанували пам'ять Джобса на закритих поминках в каплиці Стенфордського університету. А в середу Apple провела в пам'ять про засновника компанії закритий корпоративний захід в амфітеатрі своєї штаб-квартири в Купертіно.

Зараз ви читаєте новину «Стів Джобс дев'ять місяців відмовлявся лікуватися від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути