вівторок, 11 жовтня 2011 00:45

Стіва Джобса поховали як буддиста

Автор: фото: REUTERS/BECK DIEFENBACH
  Стів Джобс незадовго до своєї смерті розробив план випуску кількох ноу-хау компанії ”Еппл”.
Стів Джобс незадовго до своєї смерті розробив план випуску кількох ноу-хау компанії ”Еппл”.

У п'ятницю поховали засновника і колишнього генерального директора компанії "Еппл" — Стіва Джобса. Похорон був таємний, про місце не повідомляли. Винахідник комп'ютерів "Макінтош", а також айпода, айфона і айпеда помер у середу на 57-му році життя від раку підшлункової залози.

Американська газета "Волл-стріт джорнал" пише, Джобса ховали за буддійським обрядом, бо покійний сповідував цю релігію понад 40 років. На церемонії були присутні тільки найближчі. Усе зберегли в таємниці ще й тому, що місцеві баптисти планували пікетувати похорон. Заявили, що померлий учив людей гріха.

Останні дні Джобса минули вдома у місті Пало-Альто, де були тільки дружина 47-річна Лорін, із якою Стів прожив 20 років, і троє дітей. Рідні не відповідають на запитання журналістів. Просять не турбувати їх у горі.

Кілька місяців перед смертю підприємець майже не зустрічався з друзями. Не відповідав на їхні дзвінки. Попросив дружину, щоб в агонії йому не давали знеболювального, бо це суперечить буддизму. Кажуть, до останніх днів приймав ліки і сподівався одужати. Перед смертю Джобс розробив план із випуску кількох нових продуктів "Еппл".

Джобс мав трьох доньок, одна з яких позашлюбна, і сина. Самого Стіва виховували названі батьки після того, як від нього відмовилися біологічні. Справжній батько, виходець зі Сирії 80-річний Абдулфаттах Джандали так і не зустрівся із сином, хоча хотів. Говорить, торік надіслав Стівові два короткі електронні листи: "З днем народження" і "Сподіваюся, ти скоро одужаєш". Каже, той відповів: "Дякую".

Як підрахував журнал "Форбс", 2009-го статки Стіва Джобса перевищували $5 млрд. Коли очолював "Еппл", щомісяця отримував $1 зарплати. Зараз компанією керує 50-річний Тімоті Кук.

Зараз ви читаєте новину «Стіва Джобса поховали як буддиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути