Ексклюзиви
неділя, 17 червня 2007 14:37

Тисячі палестинців зібралися на кордоні з Ізраїлем

Не менше тисячі палестинців обступили контрольно-пропускний пункт "Ерез" на кордоні з Ізраїлем, марно намагаючись вибратися з сектора Газу, що опинився під владою ісламістів.

Біженці, серед яких переважають активісти розгромленого руху ФАТХ, що побоюються розправи з боку бойовиків ХАМАС, зібралися в бетонному коридорі палестинської частини КПП в оточенні дружин, дітей, а також пакунків з домашніми пожитками.

Багато хто через задушливу спеку непритомніє. Не витримуючи, люди кидаються на грати, за якими починається ізраїльська частина "Ереза", викрикуючи благання і прокляття у відеокамери, що байдуже транслюють те, що відбувається на іншій стороні кордону.

Число біженців росте: бійці розгромлених фатхистськіх формувань поодинці і невеликими групами пробираються до кордону.

"Ми просимо нашого президента Махмуда Аббаса і іншу сторону (ізраїльтян) допомогти нам бігти звідси. Наше життя в небезпеці, ми не можемо тут більше залишатися. Якщо ми повернемося, нас уб"ють", - сказав співробітник однієї з пропрезидентських силових структур.

"Ерез" - єдиний КПП на межі сектора Газу з Ізраїлем, який призначений для проходу фізичних осіб - дипломатів, журналістів і тих небагатьох палестинців, кому дозволений в"їзд на територію Ізраїлю, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Тисячі палестинців зібралися на кордоні з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути