четвер, 12 грудня 2019 09:57

Сьогодні святкують день найчисельніших військ України - Сухопутних
5

12 грудня відзначається День Сухопутних військ України. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань, Сухопутні війська відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними силами України своїх функцій як у мирний, так і воєнний час.

12 грудня відзначають День Сухопутних військ України
Фото: twitter.com/GeneralStaffUA
12 грудня відзначають День Сухопутних військ України
12 грудня відзначають День Сухопутних військ України
12 грудня відзначають День Сухопутних військ України
12 грудня відзначають День Сухопутних військ України

Сухопутні війська - це найпотужніший компонент вітчизняного війська, що об'єднав воєдино механізовані й танкові війська, ракетні війська і артилерію, армійську авіацію, підрозділи протиповітряної оборони, спеціальні війська, підрозділи технічного та тилового забезпечення. Сухопутні війська по праву є становим хребтом армії.

На офіційному акаунті Генерального штабу Збройних Сил України в Twitter опублікували привітальны постери.

"Саме завдяки мужності і героїзму піхотинців, танкістів, артилеристів, армійських авіаторів та інших представників Сухопутних військ Збройних Сил України міцно тримаємо позиції в районах операції Об'єднаних сил, надійно забезпечуючи мир і спокій на рідній землі", - зазначив начальник Генштабу генерал-полковник Руслан Хомчак.

На сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook Сухопутні війська України привітали відеороліком.

"День Сухопутних військ України це свято сильних і мужніх людей, справжніх патріотів своєї країни, її надійних захисників. Це день тих людей, які сьогодні боронять свободу, незалежність і спокій всієї країни", - підкреслив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

Сухопутні війська України- найчисленніший самостійний вид збройних сил України, головний носій їх бойової могутності, призначений для ведення бойових дій переважно на суходолі. Відзначають День Сухопутних військ України з 1997 року, коли Президент України підписав 18 жовтня відповідний Указ.

"Ще від часів зародження української нації саме наше наземне військо вважалося наймогутнішим у Європі. Підтвердженням цьому є чимало історичних фактів. Наприклад той, що наших вояків охоче брали на службу в багатьох країнах. А за часів Богдана Хмельницького козацька піхота визнавалася найкращою у світі. Гідні нащадки цих традицій, Сухопутні війська і на теперішній час є наймогутнішим і найчисельнішим видом Збройних Сил України.", - привітав з професійним святом колег Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський.

Сучасні Сухопутні війська ЗСУ – це багатофункціональний організм, який складається з механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин і установ, технічного й тилового забезпечення..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є чим пишатися: 7 вражаючих фактів про ЗСУ

Як найчисельніший вид та основа бойового потенціалу Збройних Сил України, Сухопутні війська несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль у ході виконання завдань операції Об'єднаних сил щодо забезпечення територіальної цілісності та недоторканності кордонів держави.

Президент України Володимир Зеленський призначив керівником ­операції Об'єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенанта Володимира Кравченка 5 серпня. Попередній командир Олександр Сирський очолив Сухопутні війська збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні святкують день найчисельніших військ України - Сухопутних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути