Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2010 10:26

Саркозі відмовив Обамі щодо Афганістану

Саркозі відмовив Обамі щодо Афганістану

Хоча Президент США Барак Обама закликав європейських союзників збільшити свої військові контингенти в Афганістані, президент Франції Ніколя Саркозі не має наміру виконувати його бажання. Натомість, на прохання Вашингтону відізвалася канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише Tvn24.

"Якщо знадобиться більше людей щоб вчити, рятувати людей та допомагати "афганізації", то чому б ні? Але солдати з бойових підрозділів? Нізащо", - заявив Саркозі в інтерв"ю французькому телебаченню.

Агенція Reuters пише, посилаючись на свої джерела серед дипломатів, що Обама нещодавно попросив Саркозі відправити додаткові війська в Афганістан, щоб допомогти в боротьбі проти талібів.

Зараз більше 3,7 тисяч французів воюють в Афганістані. Німеччина відправила на війну на 800 солдатів більше, і скоро може відправити ще до 1000 військовослужбовців.

Нещодавно німецький уряд офіційно взяв на себе зобов"язання розробити комплексну концепцію участі своїх збройних сил в Афганістані. Ця концепція буде представлена в четвер в Лондоні, на міжнародній конференції щодо майбутнього Афганістану

"Дуже важливо побачити загальну картину місії в Афганістані: цивільне відновлення та підготовку поліцейських і солдатів, які захистять громадськість", - сказала Меркель на прес-конференції в Берліні

У вівторок німецький канцлер зустрінеться в Берліні з президентом Афганістану Хамідом Карзаєм. Вона поговорить з ним, зокрема, про боротьбу з корупцією та зміцнення позицій афганського уряду.

"Ми не можемо виграти без афганського уряду, але ми можемо крок за кроком передавати йому відповідальність за країну" - повідомила Меркель.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Саркозі відмовив Обамі щодо Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути