пʼятниця, 04 грудня 2009 11:41

Обама без оприлюднення направив до Афганістану три тисячі військових

Обама без оприлюднення направив до Афганістану три тисячі військових

Президент США Барак Обама дозволив Пентагону включити до складу підкріплення, що відправляється до Афганістану, ще три тисячі військовослужбовців. Про це повідомив на Капітолійському горбі міністр оборони Роберт Гейтс.

Він взяв участь в слуханнях, що продовжуються другий день в Конгресі, присвячених оприлюдненій Бараком Обамою оновленій стратегії в Афганістані. Вона передбачає відправку туди підкріплення чисельністю 30 тисяч осіб додатково до 68 тисяч американців і приблизно 45 тисяч військовослужбовців країн НАТО та інших держав-партнерів, що вже знаходяться там.

Як заявив Гейтс, він може без схвалення з боку Білого дому, і не оприлюднивши, збільшити на 10 відсотків загальну чисельність контингенту, що направляється до Афганістану, - тобто на три тисячі осіб.

Глава Пентагону роз"яснив, що отриманий від президента дозвіл дозволить "з більшою гнучкістю розпоряджатися військами" і дасть можливість командирам на місцях оперативно отримувати необхідних їм фахівців. Мова йде про так звані допоміжні підрозділи - саперів, військових будівельників та інженерів, команди медичної евакуації.

У інтерв"ю телекомпанії PBS Гейтс відзначив, що перші підрозділи "будуть відправлені до Афганістану через пару тижнів". Велика частина підкріплення буде розгорнута там до кінця липня, повністю перекидання завершиться, ймовірно, до кінця серпня - початку вересня.

Одночасно глава Пентагону також попередив співвітчизників про можливе зростання втрат по мірі нарощування американської присутності.

"Безумовно, кількість убитих і поранених збільшиться, напевно, вже з весни, коли ми плануємо активізувати там свої дії", - сказав Гейтс.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Обама без оприлюднення направив до Афганістану три тисячі військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути