середа, 02 грудня 2009 14:45

НАТО відправить до Афганістану ще 5 тисяч солдатів

НАТО відправить до Афганістану ще 5 тисяч солдатів
Партнери США по антитерористичній операції в Афганістані направлять туди в 2010 році підкріплення з п"яти тисяч військовослужбовців.

Про це заявив у середу, 2 грудня, генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, зазначивши при цьому, що партнери США вже мають в Афганістані 38 тисяч солдатів. Генсек не відкидає, що країни-учасниці міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) (не включаючи США), перекинуть туди додатково ще кілька тисяч солдатів, на додаток до тих п"яти тисяч, про які він повідомив.

Расмуссен також підкреслив, що "ніхто не говорить про вихід з Афганістану, а про поступову передачу афганцям контролю за безпекою".

Глава МЗС Італії Франко Фраттіні заявив, що його країна надішле додаткові війська до Афганістану. Проте глава італійської дипломатії відмовився назвати точні числа військовослужбовців і дату розгортання додаткових сил. Фраттіні також закликав країни Європи зробити внесок в афганську кампанію.

У свою чергу Міноборони Польщі повідомило, що польський уряд погодився спрямувати в Афганістан 600 військовослужбовців, однак остаточне рішення буде ухвалено після узгодження з президентом країни Лехом Качинським.

Раніше повідомлялося, що Німеччина додатково направить до Афганістану близько 120 військовослужбовців. А 30 листопада прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун підтвердив інформацію про те, що на початку грудня в Афганістан вирушать 500 британських військових, збільшивши таким чином контингент Сполученого Королівства до 9,5 тисяч осіб.

Нагадаємо, у вівторок, 1 грудня, президент США Барак Обама оголосив про намір відправити в Афганістан у найближчі півроку додатково 30 тисяч американських військовослужбовців. При цьому Вашингтон звернувся до партнерів по НАТО з проханням ще спрямувати до Афганістану від п"яти до семи тисяч солдатів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «НАТО відправить до Афганістану ще 5 тисяч солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути