Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2009 16:23

НАТО нарощуватиме свої сили, не дивлячись на кризу

НАТО нарощуватиме свої сили, не дивлячись на кризу
В інтерв"ю польському виданню Newsweek голова НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що кількість солдатів НАТО в Іраку тільки збільшиться, а витрати на військову кампанію зростуть, не зважаючи на скорочення військових бюджетів провідних країн через кризу.

"Кожен член Альянсу стикається з наслідками економічної кризи. І всі вони прагнуть зекономити на військовому бюджеті", - сказав він.

"У ході нещодавнього засідання міністрів оборони НАТО в Братиславі, ми обговорювали це питання - як зберегти нашу обороноздатність в той час, коли не можна дозволити собі витрачати ні одного євро чи долара. В такому кліматі уряди мають визначити свої пріоритети, вирішити, що є важливим, а що ні", - вважає Расмуссен.

"Я буду працювати з усіма представниками урядів держав-членів НАТО, аби ми продовжували йти в одному напрямку", - заявив він

Найважливішим своїм завданням НАТО продовжує вважати саме Афганістан.

"Цей рік не був легким. Але скоро справи наберуть розмаху - будуть збільшуватися кількість військових в місії НАТО та інвестиції у підготовку кадрів. Зміняться методи роботи, що має пришвидшити процес передачі влади афганському народові і порозуміння з афганською владою, яке призведе до більш високих стандартів у боротьбі з корупцією", - стверджує голова НАТО.

На запитання, коли ж Афганістан стане демократичною державою, Расмуссен відповів, що "наша місія закінчиться, коли афганці зможуть взяти на себе відповідальність за свою власну безпеку". НАТО проводить постійну підготовку і оснащення афганських сил, щоб прискорити цей процес.

"Ми повинні зробити більше сьогодні, щоб робити менше завтра. Це просто", - пояснив генсек НАТО.

"Ми не можемо вийти з Афганістану занадто рано. Я не сумніваюся, що зробивши цю помилку, "Аль-Каїда" повернеться до цієї країни і буде використовувати її для підготовки нападів проти нас. Ми не можемо цього допустити", - підкреслив Расмуссен.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «НАТО нарощуватиме свої сили, не дивлячись на кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути