понеділок, 30 листопада 2009 15:53

Польща відправить до Афганістану ще тисячу вояків

Польща відправить до Афганістану ще тисячу вояків
Польща має намір додатково перекинути в Афганістан близько однієї тисячі військовослужбовців.

Про це в понеділок, 30 листопада, повідомив офіційний представник МЗС Польщі. "Напевно (польських) військовослужбовців буде не більше, ніж одна тисяча. Остаточне рішення оголосить сам прем"єр-міністр (Дональд Туск)", - сказав дипломат.

План щодо збільшення національного військового контингенту в Афганістані вже розроблено міністерством національної оборони Польщі та передано в МЗС.

У даний час польський військовий контингент в Афганістані нараховує дві тисячі військовослужбовців. Військові зосереджені в провінції Газні. За час перебування польського угруповання в Афганістані загинули 15 польських солдатів і офіцерів, понад сто отримали поранення.

Нагадаємо, 13 листопада міністр оборони ФРН Карл-Теодор цу Гуттенберг заявив, що Німеччина додатково спрямує до Афганістану близько 120 військовослужбовців.

Раніше прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун заявляв, що сподівається переконати союзників по коаліції в Афганістані додатково направити в цю країну до 5 тисяч військових, - не рахуючи військовослужбовців США.

В операціях на території Афганістану беруть участь багатонаціональний контингент антитерористичної коаліції, який очолюють представники командування збройних сил США, а також контингент Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (International Security Assistance Force - ISAF) під командуванням представників НАТО.

Основні завдання обох контингентів, за твердженням їхнього керівництва, - пошук і знищення діючих в Афганістані бойовиків ісламського руху Талібан та міжнародного терористичного угрупування Аль-Каїда, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Польща відправить до Афганістану ще тисячу вояків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути