середа, 18 листопада 2009 16:23

Афганці не вважають талібів основною причиною війни у країні

Більшість афганців вважають причиною хаосу та невпинної війни у своїй країні не бойовиків "Талібану", а бідність, безробіття і корумпованість уряду. Про це свідчить опитування проведене британською благодійною організацією "Оксфам", повідомляє Reuters.

Після трьох десятиліть війни, Афганістан залишається однією з найбідніших і найменш розвинутих країн у світі. Він також є однією з найбільш корумпованих. Рівень безробіття сягає 40% і більше половини населення країни живе за межею бідності.

До того ж рівень насильства знаходиться на найвищому рівні з тих пір, як США за підтримки афганських сил повалили режим талібів наприкінці 2001 року.

Доповідь, що базується на опитуванні більше 700 звичайних афганців британською благодійною організацією "Оксфам" виявила, що 70% опитаних вбачають злидні і безробіття основними рушійними силами конфлікту.

Близько половини опитаних вважають, що корупція та неефективність уряду є основними причинами продовження бойових дій, у той час як 36% звинувачують в усьому заколот "Талібану".

"Афганський народ вже 30 років живе у невпинному жахітті. Афганське суспільство цілковито зруйноване. Відбудувати його за один день неможливо. Багато часу пройде, поки економічні, соціальні та психологічні шрами зціляться... Афганістан потребує більшого, ніж військові рішення", - вважає директор "Оксфам" в Афганістані Грейс Оммер.

Переклад:  Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Афганці не вважають талібів основною причиною війни у країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути