середа, 18 листопада 2009 10:08

В 2010 НАТО залишить деякі регіони Афганістану

В 2010 НАТО залишить деякі регіони Афганістану

Наступного року стабілізаційні сили ISAF можуть бути виведені з деяких регіонів Афганістану. Завдання забезпечення безпеки в цих частинах країни буде покладено на афганську армію і місцеві сили правопорядку, заявив генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен на зустрічі з главами оборонних і зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу.

"Німеччина в принципі підтримує ці наміри, але рішення повинне бути прив"язане до конкретних критеріїв, і критерії ці повинні бути виконані", - сказав міністр оборони ФРН Карл-Теодор цу Гуттенберг, маючи на увазі досягнення прогресу місцевою владою.

У свою чергу, Расмуссен, відповідаючи на питання про те, чи будуть виведені військовослужбовці з півночі Афганістану, де несуть службу більшість з 4500 дислокованих в цій країні солдатів бундесверу, підкреслив: "Поки трохи зарано говорити про певні провінції або регіони". Для цього, зі слів генсека НАТО, необхідно провести ретельне дослідження, яке дозволить з"ясувати, чи готова афганська влада перейняти контроль над певними територіями.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «В 2010 НАТО залишить деякі регіони Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути