Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2009 13:16

Браун вважає можливим виведення військ з Афганістану в 2010 році

Браун вважає можливим виведення військ з Афганістану в 2010 році
Прем"єр-міністр Великобританії Гордон Браун вважає, що в Афганістані сили міжнародної коаліції досягли значного успіху, і вже наступного року можна поставити питання про виведення військ з країни.

Про це британський прем"єр заявив на урочистому банкеті в лорда-мера Лондона, де, за традицією, британські політики роблять важливі заяви щодо внутрішньої й зовнішньої політики країни.

"Ми повинні, якщо це можливо, з початку 2010 року розробити графік передачі контролю над різними районами Афганістану самим афганцям. Лише після того, як афганське керівництво зможе забезпечити безпеку власного народу і не допустити існування терористичних баз на своїй території, ми зможемо говорити про успіх нашої стратегії в Афганістані, а наші війська зможуть повернутися додому ", - сказав Браун

У січні майбутнього року в Лондоні відбудеться саміт світових держав, головною темою якого стане обговорення питання про виведення військ з Афганістану. Браун збирається відстоювати на цьому саміті свою позицію.

Зазначимо, що ще у вересні прем"єр-міністр Британії заявляв, що його країна не виведе свої війська з Афганістану до того часу, поки афганці самі не зможуть забезпечити безпеку в своїй країні, і рішуче відкинув звернені до нього заклики про розробку графіка поетапного виведення британських військ з Афганістану.

Нагадаємо, загальні втрати Сполученого Королівства з початку військової місії в Афганістані в 2001 році досягли 234 загиблих. Як показують останні соціологічні опитування, понад 70% британців виступають за повернення військ додому, повідомляє Euronews.

Зараз ви читаєте новину «Браун вважає можливим виведення військ з Афганістану в 2010 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути