Ексклюзиви
четвер, 12 листопада 2009 17:22

Президент Чехії каже, що його "нацисти" передивилися бойовиків

Президент Чехії каже, що його "нацисти" передивилися бойовиків

Чеський президент Вацлав Клаус заявив сьогодні на нараді військовомандувачів, що основною метою чеської армії має бути захист своєї батьківщини.В той же час, за його словами, існують іноземні місії, які є додатковим завданням армії, інформують Сeske noviny.

Клаус, який є верховним головнокомандувачем збройних сил Чехії, прокоментував поведінку чеських солдатів, які носили нацистську символіку на шоломах під час військової служби в місії ISAF в Афганістані.

Він додав, що глибинними причинами цього є сприйняття військових підрозділів не як захисників своєї батьківщини, а як деяких спецпідрозділів з відомих американських бойовиків.

"Культ насильства і сумнівні традиції, які не мають нічого спільного з чеською армією, можуть бути сприятливими саме в такому навколишньому середовищі", - сказав Клаус.

Президент також додав, що подібні проблеми і помилки потрібно ліквідовувати дуже обережно і не використовувати "дешеві чи поверхневі способи для цього". Клаус наголосив, що структура, імідж та оснащення армії в очах суспільства повинні мати підтримку в суспільстві.

У свою чергу, чеський прем"єр-міністр Ян Фішер заявив, що перебування осіб з екстремістською ідеологією у війську є "абсолютно неприпустимим".

Як відомо, міністр оборони Чехії Мартін Бартак звільнив тих двох чеських солдатів з елітних спецрозділів, які мали символіку СС на шоломах. Крім того, тимчасово відсторонив від військових обов"язків їхнього командира.

Декілька тисяч чеських солдатів на даний момент служать у підрозділах миротворчих місій KFOR в Косово та військових операціях НАТО в Афганістані.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Президент Чехії каже, що його "нацисти" передивилися бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути