пʼятниця, 15 лютого 2019 16:23

Розповіли, чому суд відновив повноваження Уляни Супрун

Розповіли, чому суд відновив повноваження Уляни Супрун
Петро Олещук: У керівника МОЗ достатньо ворогів. Своєю діяльністю вона унеможливила багато корупційних схем. Фото: Уніан

З самого початку було зрозуміло, що позов Мосійчука проти Супрун безперспективний.

Говорить в коментарі для Gazeta.ua політолог Петро Олещук.

"Ніхто не шукав би нового виконуючого обов'язки міністра за кілька місяців до виборів. Радикали виграли собі електоральні бали в очах тієї частини суспільства, яка виступає проти медреформи. Суд не міг не розглянути звернення Мосійчука. Він повинен це робити за законом. Очевидно він вирішив, що відсторонення на час розгляду справи - оптимальний варіант. Великий резонанс, підтримка активістів, президента, Кабінету міністрів дозволили чітко зрозуміти, що пані Супрун недовго буде відсторонена. Зараз все стало на свої місця", - вважає він.

На думку експерта, Радикальна партія хотіла отримати рекламу перед виборам.

"У медичної реформи є багато супротивників. Радикали для них зараз видаються героями, які намагались боротися за здоров'я простої людини. Скоріше за все, саме це і було метою. Відсторонення Супрун - не ціль, а засіб, щоб опинитись у центрі інформаційного поля.

У керівника МОЗ достатньо ворогів. Своєю діяльністю вона унеможливила багато корупційних схем. У першу чергу в сфері державних закупівель лікарських засобів. Це завжди була площина для зловживань. Але не варто одразу говорити, що радикали діяли за чиїмось проханням. Можливо, їх фокус співав з інтересами фармацевтичних компаній", - пояснює Петро Олещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, кому вигідна відставка Уляни Супрун

За його словами, призначення пані Уляни на посаду повноцінного міністра могло б спростити її діяльність.

"Її не можна було б відкликати від виконання обов'язків через суд. Не дивлячись на підтримку президента та Кабміну, теперішній парламент не набере потрібну кількість голосів. Супрун може стати повноцінним міністром тільки після обрання нової Верховної Ради (парламентські вибори відбудуться 27 жовтня. - Gazeta.ua)", - додає політолог.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва відсторонив Уляну Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я — до завершення розгляду справи про її подвійне громадянство. Перше засідання відбудеться 15 лютого. Позов до суду подав депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

Кабінет міністрів подав апеляцію на рішення суду та 14 лютого воно було скасоване. Ульяні Супрун повернули повноваження в. о. міністра охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому суд відновив повноваження Уляни Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути