неділя, 02 серпня 2020 12:49

Працівникам "швидкої" пообіцяли зміни

Працівникам "швидкої" пообіцяли зміни
Працівникам "швидкої" пообіцяли збільшення зарплат та оновлення автопарку. Фото: 5 канал

Екстрена медична допомога зараз є пріоритетом міністерства охорони здоров'я.

Уже з 1 липня збільшено фінансування ЕМД на 40%, а з 1 вересня заплановане збільшення зарплат медичним працівникам, у тому числі й працівникам екстреної медичної допомоги. Про це під час брифінгу заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

Крім цього, за його словами, планується покращити матеріальну базу галузі, оновити автомобілі швидкої допомоги. На сьогодні це близько 1800 автомобілів, яким понад 10 років або які взагалі виведені з експлуатації, але перебувають на балансі станцій ЕМД. У цьому році МОЗ планує закупити до 400 автомобілів, ще 1400 будуть придбані у наступні 2 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсутність інтернету і комп'ютерів обмежує селян від доступу до медпослуг, а лікарні – від доступу до фінансування - Зубко

"Щороку до служби ЕМД по допомогу звертається майже 6,9 млн громадян. У цій галузі працює близько 40 тисяч медпрацівників. Однак умови, в яких вони працюють, є неприпустимими", - наголосив міністр.

У МОЗ кажуть про показники щодо покращення якості роботи екстреної медичної допомоги. Перший — це відсоток викликів, які вкладаються у нормативи часу доїзду. Сьогодні він складає 31%. У 2021 році цей показник становитиме не менше 60%, він буде зростати протягом 2022-23 років.

Раніше повідомлялося, що на наступний рік заплановано встановлення справедливої заробітної плати для працівників ЕМД. Згідно з пропозиціями МОЗ до держбюджету, зарплата водія "швидкої" має складати 10-12 тисяч гривень, диспетчера — 12-13 тисяч, фельдшера — 14-16 тисяч, лікаря — 20-22 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «Працівникам "швидкої" пообіцяли зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути