четвер, 10 січня 2008 18:20

Папа Римський розкритикував деякі квартали Риму

Папа Римський Бенедикт Шістнадцятий, приймаючи у Ватикані мера Риму Вальтера Вельтроні з нагоди початку нового року, звернув увагу на несприятливий стан деяких кварталів італійської столиці.

В цілому останнім часом в Римі відмічається зниження загального рівня безпеки. За словами Вельтроні, з колись найспокійнішого міста в Європі Рим стає крупною столицею, де раз у раз відбуваються пограбування, зґвалтування і вбивства. Багато в чому, як відзначають аналітики, ситуація погіршилася після вступу в ЄС Румунії.

Зокрема, 24-річний виходець з Румунії в кінці жовтня убив громадянку Італії Джованну Реджані. Він напав на неї на пустинній вулиці кварталу Тор-ді-Куінто. У цьому районі, який вважається не дуже благополучним, проживають таборами цигані, що перекочували до Італії з Румунії.

На думку понтифіка, в умовах "занепаду деяких кварталів" італійської столиці місцева влада повинна прикласти необхідні зусилля для забезпечення безпеки громадян і гарантування нормального життя іммігрантів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський розкритикував деякі квартали Риму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути