середа, 19 грудня 2007 12:34

Охоронці Blackwater застрелили собаку журналістів The New York Times в Іраку

Посольство США в Іраку розслідує чергове вбивство, здійснене в Іраку співробітниками скандально відомої охоронної фірми Blackwater. Цього разу охоронці застрелили собаку, що належав журналістам The New York Times, передає Reuters. Раніше Blackwater, яка займається охороною співробітників Держдепартаменту США в зоні бойових дій, звинувачували в убивстві 17 мирних іракців. За словами співробітників багдадського бюро газети, охоронці вбили пса на прізвисько Хентіш минулого тижня, перед візитом до журналістів одного з американських дипломатів. Енн Тіррел, прес-секретар видання, розповіла, що редакційний собака напав на пса-нишпорку, за допомогою якого кінолог фірми перевіряв територію на наявність вибухівки.

Спочатку охоронець спробував відігнати пса і навіть прикривав пошукову собаку собою, проте потім витяг пістолета і застрелив Хентіша. У самій газеті повідомлення про загибель тварини не з"являлося.

Посольство США користується для захисту дипломатів в Багдаді послугами близько тисячі озброєних охоронців з Blackwater. Взаємини влади з приватною фірмою прикували до себе підвищену увагу, коли стало відомо, що у вересні на вулицях іракської столиці охоронці відкрили безладний вогонь і вбили 17 мирних жителів. Компанія наполягає, що застосування зброї було виправданим, проте ФБР сумнівається в цьому і проводить власне розслідування.

Тепер же слідчі Держдепартаменту двічі побували в представництві The New York Times, щоб встановити подробиці інциденту з редакційним псом. "Вони були дуже уважні і, вважаю, сприйняли цю подію серйозно, – розповіла кореспондент Аліса Рубін. – Цей пес був у нас давно. Він провів тут усе життя". NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Охоронці Blackwater застрелили собаку журналістів The New York Times в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути