пʼятниця, 11 березня 2011 09:41

Найближчим часом бензин коштуватиме більше 10 гривень

Найближчим часом бензин коштуватиме більше 10 гривень

Найбільші оператори ринку нафтопродуктів мають намір підвищити ціни на бензин до 10-10,2 грн за літр.

Вони пояснюють це зростанням цін на нафту й збільшенням ставок акцизного збору на нафтопродукти, повідомляє Коммерсант-Україна у публікації "Бензин загорелся повышением".

Експерти зазначають, що дуже різко подорожчають нафтопродукти в імпортерів, які вже продають бензин на 20% дорожче рекомендованого Кабміном рівня.

Так у компанії "Галнафтогаз" повідомили, що в цей час виправдана середня ціна А-95 у роздробі має становити вже близько 10,2 грн за літр, дизельного палива - 9,5 грн за літр.

Про плани підвищити ціни заявили також у компаніях "Контініум" (377 АЗС під маркою WOG) і " Лукойл-Україна" (284 АЗС).

"Преміум-бензин на заправках "Лукойла" уже продається по 10,2 грн за літр. Якщо зростання цін на нафту продовжиться, то до кінця березня вже звичайний А-95 на всіх АЗС буде продаватися за такою ціною",– зазначили в прес-службі "Лукойла".

Головною причиною подорожчання палива стало збільшення цін на нафту й нафтопродукти у світі, вважає експерт консалтингової компанії UPECO Олександр Сиренко.

В четвер вартість квітневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі через погіршення ситуації в Лівії досягла $104,7 за барель.

За словами Сиренка, найбільш значно паливо подорожчає на АЗС, що продають імпортні нафтопродукти. "Сьогодні літр преміум-бензину А-95 на заправках 'Окко' коштує 10 грн за літр, КЛО й 'Лукойл' - 10,2 грн за літр, а на АЗС Shell - 10,79 грн за літр. Тоді як на АЗС, що торгують українськими нафтопродуктами, пальне коштує 9,3-9,5 грн за літр",- сказав аналітик.

У березні, за його словами, розрив в ціні імпортного й українського пального збільшиться. "Це пов'язане з тим, що у світі ціни на готові нафтопродукти зростають більш швидкими темпами, ніж на нафту",– зазначає Сиренко.

Зараз ви читаєте новину «Найближчим часом бензин коштуватиме більше 10 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути