Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2011 17:44

У Русі пояснили подорожчання бензину "азаровщиною"

У Русі пояснили подорожчання бензину "азаровщиною"

Одна з основних причин подорожчання нафтопродуктів – спроби адміністративного тиску на учасників ринку, так звана "азаровщина".

Так народний депутат від Народного Руху Олександр Чорноволенко прокоментував слова міністра палива та енергетики Юрія Бойка щодо зростання роздрібних цін на нафтопродукти в Україні через світові тенденції та діяльність окремих імпортерів палива, повідомила прес-служба НРУ.

"Чиновники Януковича звикли пояснювати всі подорожчання кон'юнктурою зовнішніх ринків, але ні слова не кажуть про податковий і корупційний тягар", - сказав Чорноволенко.

Він пояснив, що одна з основних причин подорожчання нафтопродуктів – "спроби адміністративного тиску на учасників ринку, так звана "азаровщина".

"Бойко сам є активним учасником паливного ринку, і тому може бути зацікавлений у застосуванні адміністративних заходів", - припустив народний депутат.

Крім того, за його словами, подорожчання палива веде за собою автоматичне подорожчання всіх товарів.

"Це – наслідок нездатності нинішньої влади керувати ситуацією і домовлятися з імпортерами", - переконаний рухівець.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що причинами подорожчання нафтопродуктів є зростання світових цін та недобросовісна торгівля деяких імпортерів.

Бойко зазначив, що такими імпортерами займається АМКУ. Також, за прогнозами міністра, найближчим часом ціни на пальне в Україні будуть рости незначними темпами.

Слід зазначити, що станом на 9 березня середня ціна на бензин марки А-92 становила 8,94 грн за літр, А-95 - в середньому коштував 9,33 грн за літр.

Зараз ви читаєте новину «У Русі пояснили подорожчання бензину "азаровщиною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути