Ексклюзиви
пʼятниця, 11 березня 2011 02:45

За ніч ціни на бензин виросли на 30 копійок

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  ”Автозаправки змушені підвищувати ціни”, — вважає президент Асоціації ”Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України” Леонід Косянчук. Собівартість виробництва літра бензину А-95 в Україні — дев’ять гривень 60 копійок
”Автозаправки змушені підвищувати ціни”, — вважає президент Асоціації ”Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України” Леонід Косянчук. Собівартість виробництва літра бензину А-95 в Україні — дев’ять гривень 60 копійок

"Были б волосы, встали б дыбом", — сміється донеччанин 49-рiчний Сергій Леонов. 10 березня вранці він заправляє "Шевроле Лачетті" на заправці "Формула" на вул. Університетськiй майже в центрі Донецька.

У ніч на 8 березня ціни на пальне виросли по всьому місту на 30 коп. Декілька днів перед тим бензин дорожчав на 10 коп. за літр щодоби. Середня ціна літра 95-го по місту — 9,9 грн. Дизельне паливо коштує 9,15.

Сергій Леонов пригадує: коли світові ціни на нафту падали, ціни на АЗС міста не знижувалися.

— Підозрюю, це звичайна обдиралiвка, обставлена як "негативні тенденції на ринку нафтопродуктів". Схоже, у місті глуха монополія на гуртові поставки бензину.

— Це спекулятивна змова хазяїв автозаправок. Бачу щоночі: усі АЗС міста, як на замовлення, цінники міняють рівно опівночі, — говорить 25-річний таксист.

На заправці "Окко" на вул. Липинського у Львові 95-й бензин за ніч подорожчав на 5 коп. Віталій Рубчак, 45 років, шкодує, що не заправив свій "опель" напередодні, коли літр коштував 9,69.

34-річний Сергій Головачик із райцентру Городок останній тиждень їздить до Львова на роботу лише маршруткою. "Деу Ланос" загнав у гараж.

— Продам машину, якщо й далі дорожчатиме. Порахували з дружиною: із такими цінами вигідніше їздити маршруткою. Нам на дорогу треба до 6 літрів, це майже 60 гривень. Автобусом туди й назад на двох — 25.

На АЗС "Велс" у Вінниці впродовж години заїжджають лише чотири авто. Літр 95-го тут коштує 9,7 грн.

— Раніше зранку за той самий час було мінімум 12 машин. Бензину почали купувати значно менше. Раніше заливали 20–30 літрів. Тепер рідко хто 10 бере. В основному по 5, — розповідає працівник станції.

— Знайомий законсервував свою "дев'ятку" в гаражі. Сказав, їздитиме лише в надзвичайних випадках. Навесні хоче купити велосипед, — розповідає полтавець Олександр Циба.

Зараз ви читаєте новину «За ніч ціни на бензин виросли на 30 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути