середа, 27 червня 2007 12:53

На Тернопільщині заборонили продавати презервативи в магазинах

Прокуратура Бережанського району Тернопільської області заборонила продавати презервативи в доступних місцях. Правоохоронці провели рейд у кіосках і магазинах маленького містечка. Виставлений на полицях магазинів гумовий товар, який, на їх думку, призначений для задоволення сексуальних потреб, ще й до того розбещує неповнолітніх, обурив правоохоронців.

— Малолітні діти, по 5-6, 8 років, які не знають, що це таке, тому вони не мають права продавати разом з кіндерами, шоколадками, як і в газетних кіосках, де не має елементарних умов, щоб продавати, — Юрій Гордєєв, прокурор Бережанського району Тернопільської області.

Маленький магазин "Ти і я" — саме те місце, де понад два роки негативно впливали на моральне здоров"я дітей. Забороненого товару тут вилучили на 3 тис. гривень. Прокурор району відразу склав розпорядження. У нім, під загрозою штрафу, заборонив власниці магазина продавати презервативи: "Виявлене порушення носить очевидний характер, і незастосування дієвих заходів щодо його усунення може негативно вплинути на моральне благополуччя дітей".

Власниця магазина пані Уляна травмувати дитячі душі і сама не хоче. Вона готова погодитися з рішенням прокурора. Чекає лише роз"яснень, чому презервативи раптом стали забороненою продукцією, оскільки сама в цьому логіки не бачить.

Уляна Мужанова, власниця магазина: "Аптека у нас до шостої години, а далі що? А це потрібно на вечір, а це потрібно в інший час".

Експерти комісії з питань захисту суспільної моралі ухвалили: презервативи — медична продукція. Ніяких хворобливих асоціацій у нормальних людей вони не викликають. А уникати відповідей на питання дітей: "Що це і для чого?", — не радять навіть психологи.

Валентина Бондаровска, психолог: "Треба знайти пояснення дітям, слід пам"ятати, що дефіцит породжує підпілля, і коли буде тільки в аптеках, а аптек поблизу немає, знайдуться ті, хто з-під поли продаватиме".

Сексуальний скандал у Бережанах жителів містечка поки не зачепив. Вони купують презервативи в інших магазинах, до яких руки у місцевої прокуратури ще не дійшли, передає ICTV.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині заборонили продавати презервативи в магазинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути