середа, 13 жовтня 2010 17:52

На Сумщині губернатор Чмирь "освятив" велику передвиборчу аферу

На Сумщині губернатор Чмирь "освятив" велику передвиборчу аферу
З схвалення губернатора Юрія Чмиря в Сумській області створена система "мережевих агітаторів", яка за гроші стимулює людей агітувати і голосувати за Партію регіонів на виборах місцевих рад і мерів.

Про це свідчать результати розслідування, проведеного газетою "Панорама" і київським бюро журналістських розслідувань "Свідомо".

На чолі системи стоїть уродженець Росії Микита Громико. Громико був зіркою кампаній, які торгують БАДами та косметикою. Інші ключові агітатори також є професіоналами методу мережевого маркетингу. Вони приїхали до Сум з усієї України.

"Перший" клуб "виборців, який я відвідала, вела тренер з продажу продуктових добавок. З нею виступав священик, який закликав викорчувати "помаранчевий бур'ян". Після цього ми проходили тренінги впливу на людей і вчилися формувати свої гілки загітованих людей", - розповіла журналістка "Свідомо" Марія Землянська.

За кожну людину, який тричі відвідує так звані "клуби виборців", ті, хто привів цю людину і ті, хто привів їх, отримують комісійні. Працюючи за такою схемою, організатори обіцяють до 625 тисяч гривень заробітку тим, хто зможе створити найбільші "гілки" агітаторів.

При цьому 60% суми обіцяють заплатити після виборів за умови, якщо Партія регіонів візьме по області понад 60% голосів. За рахунок цього кожен учасник мережі фінансово зацікавлений в результаті партії влади.

Щотижня система організовує десятки агітаційних зустрічей по всій області. Серед запрошених агітаторів - держслужбовці, керівники лікарень, шкіл та ЖЕКів. Схема заробітку відкрита для всіх.

2 жовтня губернатор області Юрій Чмирь виступив на зборах "мережевих агітаторів", де привітав використання методу мережевого маркетингу.

"Якщо це чесні вибори, то які вибори тоді нечесні?" - заявив головний редактор "Панорами" Євген Положій.

На що відбулася сьогодні прес-конференції організатори журналістського розслідування ознайомили журналістів з аудіо і відеозйомкою, яка розкриває методи дії системи "мережевих агітаторів" у Сумській області.

Обком
Зараз ви читаєте новину «На Сумщині губернатор Чмирь "освятив" велику передвиборчу аферу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути