вівторок, 12 жовтня 2010 13:14

У Криму почали заарештовувати кандидатів у мери

У Криму почали заарештовувати кандидатів у мери

В Алушті заарештований кандидат на посаду міського голови від Комуністичної партії України, екс-мер міста (2002-2006 рр..) Олексій Нечаєв, повідомляє "Контекст Крым".

За інформацією прес-служби Кримського республіканського комітету Компартії, 11 жовтня, близько 10 години ранку, Нечаєв був викликаний до прокуратури Алушти. А о 14:30 він був заарештований. На даний час кандидат у мери перебуває в слідчому ізоляторі Алушти. При цьому в Кримському рескомі КПУ не уточнили, в чому звинувачується Нечаєв.

Разом з тим, як повідомляє сайт "Вибір Криму" з посиланням на джерело в правоохоронних органах, Нечаєв заарештований за старою справою, в ході якої вступив в законну силу судовий вирок, який так і не був виконаним.

Судовий вирок передбачав 7 років позбавлення волі. Однак з урахуванням важкого стану Нечаєва та його колишніх заслуг, йому пом'якшили покарання до 2 років умовно.

Проте нещодавно Верховний Суд України за поданням Генпрокуратури переглянув справу та скасував попереднє рішення про заміну покарання умовним. Його вважають занадто м'яким.

"Таким чином, Нечаєва заарештували для того, щоб він відбув сім років в'язниці", - стверджує джерело.

Нагадаємо, раніше кримські правоохоронці затримали мера Алушти Володимира Щербину, який також балотується в мери Алушти від партії "Союз" на виборах 31 жовтня.

Щербина затриманий за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу "перевищення службових повноважень".

Кримінальну справу було порушено 4 жовтня прокуратурою Криму і розслідується прокуратурою Сімферополя.

Прокуратура Криму 8 жовтня порушила кримінальну справу щодо мера південнобережного курортного селища Гурзуф за підозрою в незаконному виділенні землі комерційній структурі.

3 жовтня був затриманий голова Лівадійської селищної ради (Велика Ялта, Крим) Анатолій Мамикін за підозрою в незаконному виділенні землі 7 ділянок на території Ялтинського гірничо-лісового заповідника у власність громадян.

30 вересня був затриманий кримськими правоохоронцями мер Алупки Андрій Харитонов.

Прокуратура закликає ЗМІ не пов`язувати "принципову позицію" правоохоронців автономії з виявлення й попередження злочинів у сфері земельних відносин у регіоні з місцевими виборами.

Зараз ви читаєте новину «У Криму почали заарештовувати кандидатів у мери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути