Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2010 11:01

Європейські спостерігачі забракували "регіональний" закон про вибори

Європейські спостерігачі забракували "регіональний" закон про вибори

Законодавство з місцевих виборів в Україні не відповідає міжнародним стандартам.

Про це заявила керівник місії спостерігачів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Гудрун Мослер-Тернстрем газеті "Комерсант-Україна".

"На даний момент склалося враження, що ваше законодавство не відповідає міжнародним стандартам", - сказала вона.

"Звичайно, нам ще потрібен час для більш уважного вивчення законів, але вже зараз у нас є думка, що у складі територіальних виборчкомів не дотримується баланс. Є й багато інших позицій, що викликають питання", - зазначила керівник місії.

За словами Мослер-Тернстрем, Конгрес відправить на місцеві вибори в Україну 25 спостерігачів. За її словами, це достатня кількість спостерігачів: "Ми вже спостерігали за місцевими виборами в Україні в 2006 році, і тоді у нас була приблизно така ж місія".

Відповідаючи на питання, як місія визначає, які точки є гарячими, Мослер-Тернстрем заявила: "Ми враховуємо особливості національного виборчого законодавства. Враховуємо, які кандидати балотуються в тій чи іншій місцевості".

"І, звичайно, вибір залежить від того, чи були там проблеми в передвиборний період", - сказала вона, додавши, що спостерігачі несвоєчасно отримали запрошення МЗС для роботи в Україні.

При цьому вона зауважила, що через зволікання МЗС зі спрямуванням запрошення у місії було недостатньо часу на підготовку

Крім того, Мослер-Тернстрем повідомила, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, з якою зустрічалися спостерігачі, поінформувала про ситуацію в місцевих організаціях партії.

"Про цю проблему говорили й інші наші співрозмовники. І ми будемо уважно стежити за цим", - зазначила керівник місії.

"Ці вибори для України - більше, ніж просто місцеві вибори...Безсумнівно, вибори стануть тестом для вашої нової влади, яка працює протягом кількох місяців. Тому я б сказала, що це не місцеві, а загальнонаціональні вибори", - заявила вона.

Нагадаємо, що місцеві вибори відбудуться 31 жовтня.

Зазначимо, що автором закону про вибори є "регіонал" Олександр Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «Європейські спостерігачі забракували "регіональний" закон про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути