четвер, 06 березня 2008 08:50

Миколі Караченцову зробили операцію в Петербурзі

Перебування Миколи Караченцова в петербурзькому Інституті мозку людини РАН суворо засекречене. Навіть співробітники цієї поважаної наукової установи не допускаються до зоряного пацієнта. Окрім тих, зрозуміло, хто безпосередньо працює з артистом.

Микола Петрович повинен був приїхати в місто на Неві ще минулої осені. Але раптове загострення хвороби зірвало ці плани. Проте Інститут мозку людини вже тоді готувався працювати в режимі секретної організації.

Актор разом із дружиною Людмилою Поргіною приїхав до Петербурга 15 лютого, за кілька днів до дати операції. Вони, як завжди, зупинилися в свого найближчого друга - режисера Рудольфа Фурманова. І навіть побували на прем"єрі в театрі, який він очолює: 17 лютого в Театрі-антрепризі імені Андрія Миронова йшов спектакль "Детектор брехні".

"Усі глядачі встали і зааплодували, коли Караченцов разом із дружиною ввійшли до залу, - розповіли нам артисти. - Миколі Петровичу було дуже приємно, він розчулився. Адже його всі пам"ятають і люблять".

А вже наступного дня акторові зробили операцію. Вона пройшла благополучно: Микола Петрович почувається нормально, наскільки це можливо після хірургічного втручання. Тепер на нього чекають відновні процедури.

Караченцова помістили у 2-му нейрохиргичному відділенні. Палата у актора двомісна, в ній він знаходиться разом зі своєю дружиною Людмилою Поргіною. Керівник відділення професор В"ячеслав Можаєв - визнаний фахівець у лікуванні пухлин головного мозку і арахноїдиту (запалення павутинної оболонки мозку).

"Він ще й дуже хороший нейрохірург, - розповіли нам лікарі. - Може зробити практично будь-яку складну операцію. Адже там, наскільки нам відомо, треба не тільки мову відновлювати, потрібно ще й усувати наслідки травми."

До свят актор знаходитиметься в інституті, під крапельницею. Потім випишеться, але залишиться в Пітері - йому робитимуть процедури. Нагадаємо, Микола Караченцов потрапив у автомобільну аварію в 2005 році: його машину занесло, і вона врізалася в стовп. Тоді він дивом залишився живий. Московським лікарям вдалося повернути актора до життя, потім за допомогою довгих і важких процедур вони наново вчили його ходити і говорити. Після такого поліпшення Караченцова навіть прийняли назад в трупу Театру на Таганці. Втім, щоб вийти на сцену, артистові потрібно відновити виразну мову. Цим він і займатиметься в Петербурзі, повідомляє КП.
Зараз ви читаєте новину «Миколі Караченцову зробили операцію в Петербурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути