субота, 29 листопада 2014 09:50

МЗС Росії образилось на українських журналістів за нелюбов до LifeNews

МЗС Росії образилось на українських журналістів за нелюбов до LifeNews

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило українських журналістів у порушенні професійної етики та нетерпимості до співробітників ЗМІ РФ. Про це йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

У російському МЗС засудили заборону на в'їзд 83 співробітників ЗМІ Росії, введену СБУ, а також звинуватили владу України у насадженні цензури, пише "Ліга".

"Не дивує в такій обстановці продовження актів фізичного насильства щодо журналістів, таких як недавній напад на кореспондента LifeNews Змановську. Цей випадок підтверджує, що неприйняття альтернативних точок зору просочило і саме журналістське середовище України, в якому, схоже, забули про професійну етику, проявляючи нетерпимість до колег з Росії. Очікуємо, що з боку компетентних профільних правозахисних структур і організацій, зокрема ОБСЄ та Ради Європи, буде дана принципова оцінка систематичним випадкам порушень прав журналістів в Україні", - йдеться у заяві.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО: В Інтернеті показали, як журналістку LifeNews "ображали" у Києві

Нагадаємо, раніше радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що за час агресії Росії проти України був заборонений в'їзд країну 83 російським журналістам, які представляють телеканали "Зірка", ВГТРК, LifeNews.

Канал LifeNews став відомим в Україні через свою необ'єктивність при висвітленні подій на Донбасі. Зокрема, канал поширював фейки про те, що нацгвардійці у Слов'янську розп'яли хлопчика, а його маму прив'язали до танка і тягали по місту. Також до смішного популярним став вкид про те, що військові нацгвардії за війну на Донбасі отримають земельні ділянки та по двох рабів.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Росії образилось на українських журналістів за нелюбов до LifeNews». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути