пʼятниця, 24 травня 2024 11:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Євлаш сказав, як можна захистити Харків від постійних ударів РФ

Євлаш сказав, як можна захистити Харків від постійних ударів РФ
Єдиний ефективний метод - знищувати пускові установки, з яких росіяни запускають ракети. Фото: ДСНС

У Збройних силах України розповіли, як захистити Харків від постійних російських ударів ракетами і дронами.

Це задача більш стратегічного характеру, якою займаються військові, заявив 24 травня речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі інформаційного марафону, передає Gazeta.ua.

"Проти С-300 дуже складно боротися через дуже близьку відстань від кордону безпосередньо з РФ та складність цілі - її важко збити. Тому, звичайно, найкращий би вихід був, але на жаль, це неможливо - просто відтягнути Харків територіально від кордону. Тут єдиний ефективний метод - безпосереднє знищення самих пускових установок", - сказав він.

У нього запитали, як би на ситуацію із захистом Харкова вплинуло розміщення хоча б двох зенітних ракетних систем Patriot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає на пілотів F-16, які пройшли навчання у США - відповідь ЗСУ

"Якщо ми беремо балістику, то Patriot якраз досить ефективний у відбитті саме балістичного озброєння, аеробалістичних ракет типу "Кинжал". Звичайно, Patriot - потужна зброя. Однак, саме біля Харкова використання таких засобів потребує особливих знань, вмінь і навичок, тому що постійно над територією Харківщини знаходяться десятки безпілотників", - сказав Євлаш.

У випадку з Харковом системи Patriot потребуватимуть прикриття інших комплексів, і зокрема, таких як Hawk та інших для боротьби з безпілотниками і ракетами меншого типу.

Окремо речник повідомив, що після затвердження в США додаткового пакету допомоги для України, ракети у Повітряних силах є і вони готові відбивати повітряні напади ворога.

Харьковщина ежесуточно подвергается коварным сокрушительным ударам россиян, которых можно ожидать в любую секунду. В области почти не осталось безопасных мест, тревоги здесь длятся по 16 ч., заявила пресс-секретарь Харьковской областной военной администрации Елена Шаповал.

Зараз ви читаєте новину «Євлаш сказав, як можна захистити Харків від постійних ударів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути