середа, 30 травня 2007 15:06

Мертві дерева ожили завдяки фарбам (ФОТО)
7



Спочатку проект Bound бачився Філліпе Лоуренс, художницею, одноразовою акцією для національного ботанічного саду Уельсу. Але перше ж фарбоване дерево мало успіх, і Bound став чотирилітнім, оскільки художниця, захопившись, вирішила об"їздити 13 старовинних графства Уельсу, щоб в кожному з них "визначити місцезнаходження стародавнього дерева, яке може бути "обгорнуте" і зареєстроване".

Своєрідний кастинг могли пройти тільки мертві дерева, які люди можна помітити з дороги або стежини. Виявивши такі, Пилипа зв"язувалася із землевласниками і просила у них дозвіл на роботи. Після цього художниця днювала і ночувала поряд з деревами, завертаючи їх в тканини, в кольоровий папір і розфарбовувала, а потім фотографувала результат.

До 2006 року дерева були опрацьовані в дев"яти графствах і перетворилися на відповідне число серій фоторобіт - "акт шанування і роздум про сьогоденні і майбутньому дерев і нас самих".

Проект на перших порах фінансувався Радою мистецтв Уельсу, Лоуренс, що видав грант в 10 тисяч фунтів.

Знімки продаються за пристойні гроші - по 500 фунтів. І повинна вийти сума, яку Пилипа сподівається виручити і вкласти в подальшу реалізацію проекту.

Лоуренс, домовляючись із землевласниками, дає їм обіцянку, що у результаті вона поверне мертвим деревам їх колишню зовнішність. Звідси два питання - навіщо (фарбовані виглядають куди цікавіше) і як, повідомляє ВСС.

Зараз ви читаєте новину «Мертві дерева ожили завдяки фарбам (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути