пʼятниця, 14 серпня 2020 18:47

Глава УГКЦ висловився щодо білоруських мітингувальників

Глава УГКЦ висловився щодо білоруських мітингувальників
Патріарх УГКЦ Святослав закликав вірян молитися за білорусів. Фото: wz.lviv.ua

Глава УГКЦ Святослав закликав вірян молитися за припинення насилля над невинними, за встановлення суспільного ладу і порозуміння в Білорусі.

"У ці драматичні дні, коли білоруський народ змагається за свої права та свободи, захищаючи своє волевиявлення, соціальну справедливість і власну гідність, закликаю всіх синів і дочок Української греко-католицької церкви до усильних молитов за припинення насилля над невинними, за встановлення суспільного ладу і порозуміння в білоруському народі, за мир та збереження єдності й цілісності Білоруської держави", - говорить предстоятель, повідомляє сайт Синоду єпископів УГКЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав Лукашенка утриматися від насильства

Вказує, що українці добре розуміють білорусів і підтримують їх у боротьбі.

"Український народ, який у новітні часи продовжує виборювати, захищати й утверджувати свою свободу та гідність, як ніхто інший знає, як непросто й нелегко повністю очиститися від засилля тоталітарного минулого, щоб могти жити у свободі дітей Божих, вільно й відповідально розбудовуючи своє суспільне та державне буття. Тому нехай виявом нашої солідарності з білоруським народом стане щира й сердечна молитва, щоб Господь Бог змилосердився над нашими народами й дарував їм визволення і захист від видимих та невидимих супротивних сил, зцілення і благословення!" - наголосив предстоятель УГКЦ Святослав.

Жителі столичного Подолу огорнули пам'ятник філософу Григорію Сковороді у центрі Києва прапором Білорусі на знак підтримки у її боротьбі за демократичний режим.

Зараз ви читаєте новину «Глава УГКЦ висловився щодо білоруських мітингувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути