Ексклюзиви
середа, 04 липня 2007 14:20

Естонці йтимуть в армію на невизначений термін

Командувач Силами оборони Естонії генерал-майор Антс Лаанеотс стверджує, що існуюча система строкової служби в республіці неефективна і її планується реорганізувати до 2009 року.

За словами Лаанеотса, планується, що, відправляючись в армію, призовник не знатиме, скільки йому служити - півроку або рік. Проте ті, хто служитиме довше, отримають додаткові стимули для зростання військової кар"єри. Генерал підкреслив, що нинішня система, при якій молодих людей беруть в армію на три місяці раніше основного складу з тим, що вони стануть сержантами і офіцерами-резервістами, себе не виправдовує.

Практика інших країн показала, що розумніше вибирати молодших командирів із загальної кількості призовників, відзначив Лаанеотс.

Він також висловив стурбованість слабким здоров"ям призовників і дуже суворими вимогами до стану здоров"я. За словами командувача естонської армії, ситуація в республіці склалася курйозна, оскільки від призовників вимагається "абсолютне здоров"я". У арміях інших країн діють різні категорії, залежно від специфіки роду військ, додав генерал, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Естонці йтимуть в армію на невизначений термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути