пʼятниця, 04 грудня 2009 09:14

Експерти встановили причину смерті пасажирів російського експресу

Експерти встановили причину смерті пасажирів російського експресу

Причиною смерті більшості жертв підриву "Невського експреса" стали крісла, що відірвалися від підлоги, пише "Коммерсант". Експерти встановили, що сам вибух не заподіяв пасажирам великої шкоди. Епіцентр його знаходився під локомотивом, а вагони зійшли з рейок в результаті екстреного гальмування, застосованого машиністом, згідно з інструкцією. Три вагони завалилися на бік, притулившись до укосу, а останній вагон відірвався від складу, зніс три бетонні опори електропередачі і ударився в укіс тамбуром.

В результаті сильного удару, крісла, на яких сиділи люди, відірвалися від підлоги і з"їхали в передню частину вагону. Саме у цьому завалі і загинули більшість пасажирів.

Заступник начальника Тверського обласного бюро судово-медичної експертизи з експертної роботи Олександр Романов, розповів, що "причинами смерті пасажирів були механічні травми, отримані від ударної дії, сильного здавлення тіл між тупими твердими предметами, а також тертя об них".

У "Невському експресі" стояли крісла німецького виробництва. Вони окремо вмонтовувалися у вагони Тверським вагонобудівним заводом, оскільки російські крісла менш комфортабельні. При цьому недоліком імпортних крісел є їхня неміцність.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Експерти встановили причину смерті пасажирів російського експресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути