вівторок, 28 серпня 2007 20:38

ЦВК зареєструвала "Пору" на вибори Ради

Центральна виборча комісія зареєструвала партію "Пора" на вибори Верховної Ради.

За таке рішення проголосували 8 членів ЦВК.

Також комісія скасувала реєстрацію членів "Пори", включених у виборчий список блоку "Наша Україна - Народна самооборона", і визнала виключеним зі списку одного з лідерів партії Владислава Каськіва у зв"язку з тим, що він не подав заяву про згоду висунути свою кандидатуру в депутати парламенту.

Проекти постанов щодо реєстрації "Пори" на вибори були винесені на розгляд комісії й представлені Михайлом Охендовським.

Раніше комісія не змогла прийняти постанову про відмову в реєстрації "Пори".

Тоді пропозицію відмовити партії в реєстрації підтримали 7 членів комісії, при цьому 3 проголосували проти й 5 утрималися.

Доповідач з цього питання Валерій Шелудько на початку засідання запропонував зняти питання, що стосуються партії "Пора" з порядку денного, мотивуючи це тим, що зараз в окружному адміністративному суді ведеться провадження за позовом "Пори".

Проте, члени комісії не підтримали його ініціативу й залишили питання на порядку денному.

Шелудько запропонував комісії відмовитися зареєструвати "Пору" на вибори Ради, мотивуючи це тим, що рішення партії про вихід із блоку "Наша Україна - Народна самооборона" було прийняте пізніше, ніж за 90 днів до дати виборів, і таким чином, відповідно до діючого законодавства, партія не є суб"єктом виборчого процесу.

Крім того, член ЦВК Андрій Магера звернув увагу комісії на те, що 2 серпня 9-й з"їзд партії схвалив рішення про входження в блок НУ-НС, а подані в комісію документи свідчать про те, що 20 серпня 7 з"їзд "Пори" вирішив вийти із цього блоку.

У свою чергу, частина членів ЦВК заявили, що не бачать підстав для відмови "Порі" у реєстрації.

Зокрема, Михайло Охендовський зазначив, що норма про ухвалення рішення про вихід із блоку за 90 днів до дати виборів діє тільки у випадку чергових парламентських виборів, коли виборча кампанія триває 120 днів.

На початку серпня партія "Пора" вирішила ввійти в блок партій "Наша Україна - Народна самооборона" для участі у виборах Верховної Ради в 2007 році, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК зареєструвала "Пору" на вибори Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути