середа, 01 серпня 2007 14:39

Червоненка призначили посланцем Єврейського конгресу у Європі

Виконком Європейського єврейського конгресу вирішив призначити посланцем ЄЄК з питань взаємодії з країнами Центральної і Східної Європи губернатора Запорізької області Євгенія Червоненка.

Таке рішення виконком ухвалив 30 липня на засіданні у Женеві. У повідомленні наголошується, що призначення Червоненка "на відповідальний пост у ЄЄК - визнання його організаторських здібностей, внеску у розвиток єврейського руху і послідовного відстоювання принципів демократії".

"Впродовж ряду років Червоненко займає високі державні пости в Україні. Членами Виконкому було високо оцінено участь губернатора Запоріжжя в підготовці і проведенні в Києві Міжнародного форуму пам"яті Холокоста "Let My People Live!", присвяченого 65-літтю трагедії Бабиного Яру", - нагадали у виконкомі ЄЄК.

"Багаторічний досвід Євгенія Червоненко в політичній і суспільній діяльності не залишає сумнівів в тому, що він доб"ється переконливих успіхів в збереженні історичної пам"яті, зміцненні толерантності і боротьбі з ксенофобією - тепер уже в загальноєвропейському масштабі", - упевнені в Європейському єврейському конгресі.

Довідка: Європейський єврейський конгрес об"єднує 42 общини країн Європи і є однією з найвпливовіших міжнародних громадських організацій континенту.

Діяльність Конгресу направлена на захист прав людини і рішення актуальних задач, що стоять перед сучасним суспільством, таких, як боротьба з ксенофобією і антисемітизмом, розвиток культурних і освітніх програм, збереження пам"яті про Холокост та інші трагедії, що унесли життя мільйонів людей по всьому світу, передає Сегодня.
Зараз ви читаєте новину «Червоненка призначили посланцем Єврейського конгресу у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути