Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2008 15:28

Борис Тадіч приведений до присяги як президент Сербії

Борис Тадіч приведений сьогодні до присяги як президент Республіки Сербія. Церемонія інавгурації пройшла в ході урочистого засідання Скупщини - парламенту республіки. У своїй промові президент пообіцяв зберегти суверенітет Сербії над Косово. Швидше за все, присяга буде порушена найближчим часом. Власті Косово планують проголосити незалежність сербської території вже в неділю.

Борис Тадіч був вибраний президентом Сербії на другий термін за наслідками другого туру виборів, що пройшов 3 лютого. За даними Республіканської виборчої комісії, він набрав 50,31% голосів: його кандидатурі віддали перевагу 2,304 мільйона виборців. За його суперника, лідера Сербської радикальної партії Томіслава Николіча проголосували 47,97% або 2,197 млн чоловік.

Нагадаємо, що уряд Сербії на засіданні в четвер ухвалив рішення не визнавати плановане властями в Пріштіні проголошення незалежності Косово. Такий крок представлятиме односторонній акт відділення частини сербської території і тому він недійсний і позбавлений сили, вважають в Сербії, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Борис Тадіч приведений до присяги як президент Сербії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути