понеділок, 03 вересня 2007 11:03

Японський міністр пішов у відставку за тиждень після призначення

Міністр сільського господарства Японії Такехіко Ендо, призначений на цю посаду тиждень тому, в понеділок подав у відставку.

Рішення про відставку Ендо було ухвалене після зустрічі міністра з главою японського уряду Сіндзо Абе, що відбулась у неділю ввечері.

За даними японських ЗМІ, причиною відставки Ендо стали висунуті проти нього звинувачення в корупції, що відносяться до того періоду, коли він очолював асоціацію фермерських господарств, і стосуються розподілу держсубсидій. Інформація про те, що Ендо підозрюють в корупції, з"явилася відразу ж після того, як він був призначений на пост міністра.

У політичній ситуації, що склалася в Японії, коли більшість місць у парламенті посідають політичні опоненти Сіндзо Абе з Ліберально-демократичної партії, прем"єр-міністр Японії вирішив звільнити Ендо до того, як корупційний скандал з його участю набув би значних масштабів, пише газета The Japan Times.

Нагадаємо, що в травні 2007 року міністр сільського господарства Японії Тосікатцу Матцуока, який також опинився в центрі корупційного скандалу, наклав на себе руки, повісившись у своїй квартирі в Токіо, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Японський міністр пішов у відставку за тиждень після призначення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути