пʼятниця, 02 листопада 2007 10:11

Американський автогігант Chrysler звільняє 10 тисяч працівників

Десять тисяч працівників має намір звільнити американський автогігант Chrysler, що переживає останніми роками тяжку фінансову кризу, повідомляє ВВС. У серпні цього року 80%-й пакет акцій Chrysler у німецької "материнської" компанії DaimlerChrysler придбала приватна інвестиційна фірма Cerberus. Тепер оголошено, що наступного року під скорочення потрапить до 10 тисяч службовців, що перебувають на тимчасових контрактах. Ці скорочення заплановані понад тих 13 тисяч звільнень, які здійснюються компанією вже зараз. Як причини, що вимушують вдатися до таких жорстких заходів, керівництво американського гіганта називає погіршення ситуації на ринку і свій намір різко скоротити собівартість виробництва.

Цього року Chrysler очікує "набагато нижчі" показники продажів, ніж прогнозувалося раніше; експерти компанії вважають, що падіння попиту продовжиться і в 2008 році. Подібно до інших американських виробників, General Motors і Ford Motor, менеджери Chrysler досі пожинають плоди своєї неготовності підстроїтися під зміни споживчих смаків на власному ринку, через що їх обійшли японські конкуренти - Toyota і Nissan.

Новина про майбутні скорочення з"явилася менше ніж за тиждень після того, як профспілки вирішили підтримати чотирирічний договір про оплату праці для співробітників концерну. Компромісу вдалося досягти після закінчення бурхливих дебатів, які призвели свого часу до короткочасних страйків на 19 з 24 заводів Chrysler у США.

Тепер, намагаючись вийти зі збиткового віражу, Chrysler не тільки звільняє співробітників, але й міняє деякі звичні схеми організації праці на п"яти підприємствах у Сполучених Штатах і Канаді, а також припиняє випуск п"яти моделей.

Зараз ви читаєте новину «Американський автогігант Chrysler звільняє 10 тисяч працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути