Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2017 10:56

У столиці готують борщ і піцу з морозива
11

Студія морозива «Джеларті» відкрилася у серпні. За місяць її відвідали 10 тисяч людей.
Фото: надані Массімо Джеларті
Студія морозива «Джеларті» відкрилася у серпні. За місяць її відвідали 10 тисяч людей.
Студія морозива «Джеларті» відкрилася у серпні. За місяць її відвідали 10 тисяч людей.
Студія морозива «Джеларті» відкрилася у серпні. За місяць її відвідали 10 тисяч людей.
Студія морозива «Джеларті» відкрилася у серпні. За місяць її відвідали 10 тисяч людей.

120 видів авторського морозива можна спробувати у ресторані-студії "Джеларті" в столичному торгово-розважальному центрі "Лавіна". Тут філе форелі подають із морозивом з горгонзоли, а салат "Цезар" із морозивом із часнику та білих грибів.

"Морозивом захоплююся років 15. Хтось колекціонує машинки, хтось на гітарі грає, а я створюю рецепти морозива, - каже шеф ресторану Массімо Джеларті. - Наша студія – це унікальне місце. У світі нема аналогів. Морозиво, приготовлене на крижаному столі, можете знайти у Києві. Десерти і суші з морозива я бачив в Італії, суп з морозивом куштував у Франції. Але усе разом в одному місці і з натуральних інгредієнтів – такого нема ніде".

Студія морозива "Джеларті" відкрилася у серпні. За місяць її відвідали 10 тис. людей. У меню є десерти, піца, суші, суп і салати з морозивом.

"Страви готуємо на очах у клієнтів. Заморожуємо за допомогою рідкого азоту при температурі -195ºС. Роли готуються на крижаному столі, температура якого -32ºС", - пояснює шеф Массімо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська співачка стала "жертвою" столичної грози

Морозиво подають у кам'яній чаші, яку перед тим протягом 6 годин охолоджують до -20ºС.

"Це робимо для того, аби страва довше не танула і ви могли насолоджуватися смаком, - каже Массімо. - За рік до відкриття я вчився робити морозиво в Італії. Але ми не перейняли звідти жодного рецепту. Усе меню авторське. Алкоголь не вживаю. Але алкогольну карту морозива розробили. У сорбеті з мартіні 50% алкоголю. Тобто у 150 грамовій порції ви споживаєте 75 грамів мартіні".

Найдорожче морозиво – фісташкове, для якого використовують справжні зелені американські фісташки, і морозиво із козячого сиру шевр з інжиром і грушею. Ціна за порцію - 150 грн.

За 12 хв. виготовляє морозиво за старовинним французьким рецептом 1649 року. Воно легке і ніжно-солодке. Пахне корицею. Має смак ванілі, цитрусових і мигдалю.

"Тут молоко, вершки, жовток, цукор, запарена за особливим рецептом ваніль, цедра лимона і тертий мигдаль, - розповідає Массімо. - Українцям найбільше прийшлося до смаку морозиво із грушею і сиром горгонзола. Залюбки беруть десерт "Прага" із темного пива, солоного арахісу і карамелі", - говорить шеф ресторану.

Є сім видів морозива для діабетиків. Шматок йогуртової піци із горіховою ковбаскою і полуничним соусом важить 113 г і коштує 75 грн.

Дефіцит ванілі на світовому ринку поставив під загрозу виробництво традиційного морозива. Ціни на ваніль виросли до рекордних позначок.

Зараз ви читаєте новину «У столиці готують борщ і піцу з морозива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути