Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2018 12:41

Статус "у пошуку" - як кияни і футбольні фани знайшли одне одного

Статус "у пошуку" - як кияни і футбольні фани знайшли одне одного
Кияни приймають вболівальників з-за кордону через соцмережу. Фото: РБК-Украина

Кияни й налякані цінами на житло іноземці об'єдналися в спільноту Kyiv FREE couch for football fans 26/05/18. Там гості й господарі столиці шукають одне одного для спільного проживання під час Ліги чемпіонів. Gazeta.ua розпитала учасників групи — чи не лячно пожити з незнайомцем, якщо все, що ти знаєш про нього — сторінка у Facebook.

Дмитро Фурдак, 33 роки, кореспондент ТСН

Я ще кілька місяців тому подумував про те, що приїдуть фанати і можна буде когось прийняти. Але думка матеріалізувалася, коли я випадково поїхав в одній машині з Марічкою Падалко: вона сказала, що вже створено групу у Facebook. Повісив оголошення і буквально за кілька хвилин мені написали одразу кілька іноземців — італієць, сім'я з Іспанії, зі Східної Азії. Проводився жорсткий кастинг: я вивчив сторінку в Facebook — якщо одне фото на сторінку і 25 друзів, то одразу ні. Також враховував кількість: можу прийняти двох людей, було важливо — щоб приїхали на два дні, у п'ятницю.

Зараз до мене їдуть двоє фанатів "Реалу" з Саудівської Аравії. Страшно на 10-15%. Є певний ризик, але до нього потрібно бути готовим. Якщо що - будемо буянити разом, шукати точки дотику.

До речі: вони подивилися ціну таксі — 400 гривень, і сказали, що це задорого — неочікувано для людей, які живуть у Саудівській Аравії. Італієць запитував, у якому барі найкраще сісти після матчу.

Рауль Раміро, 45 років, директор школи іспанської мови в Естонії та фанат "Реалу"

Спочатку ми з братом планували зупинитися в готелі, однак ціни totally crazy – шалено високі. Я розшукував українців, готових прийняти іноземців, у Facebook-спільноті "Емігранти в Таллінні". Там мені підказали, що знайти житло можна безпосередньо у групі киян. На моє оголошення відгукнулися троє людей – усі дуже гостинні, однак один з них може забрати нас з аеропорту і живе біля стадіону "Олімпійський". Ми плануємо зупинитися аж до вівторка 29 травня — так квитки на літак удвічі дешевші, аніж на один день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти попередили про здорожчання оренди житла

Ігор Еромоняк, 30 років, програміст

Через 15 хвилин після публікації оголошення відгукнувся вболівальник "Реалу" з Мексики. Я виявив, що він теж є на сайті couchsurfing, через який я також приймаю туристів, переглянув профайл і швидко вирішив: усе ОК — можна запросити до себе. Перед тим, як погоджуватись поселити в себе незнайомця, треба з'ясувати хоча б такі деталі: коли прибуває і виїжджає гість, час, коли він перебуватиме у вас вдома, пояснити, які будуть умови (хтось взагалі невибагливий, а хто може бути навіть дуже). Варто розповісти (не слід одразу казати точну адресу) більш-менш розташування житла відносно головних місць у місті, чи важко добиратись. Уточнити, чи буде у вас можливість йому щось показати, і чи гість узагалі зацікавлений в цьому.

10 травня найдорожча квартира — двокімнатка без Wi-Fi і кондиціонера - під добову оренду коштувала 700 тисяч гривень. За три дні до фіналу вартість проживання у столиці сягнула майже мільйона гривень за ніч: у 973 тисячі гривень власниця оцінила свою трикімнатну квартиру біля Майдану Незалежності. Втім, надвечір того ж дня ціна впала до 59 тисяч за добу.

Зараз ви читаєте новину «Статус "у пошуку" - як кияни і футбольні фани знайшли одне одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути