вівторок, 22 травня 2018 14:21

Експерти попередили про здорожчання оренди житла

Експерти попередили про здорожчання оренди житла
Зазвичай до літа оренда, навпаки, дешевшала. Фото:dr.ck.ua

Довготривала оренда житла в Києві подорожчала. За місяць ціни зросли на 15-30%.

Зазвичай до літа оренда, навпаки, дешевшала, пише "Сьогодні".

Ціни на бюджетні однокімнатні в спальних районах стартують від 5000 грн без "комуналки". З нею за скромне житло доведеться викласти мінімум 6000 грн. За ці гроші пропонують як квартири з ремонтом і технікою, так і "убиті" – з радянським інтер'єром, старими меблями і сантехнікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жизель Бюндхен хоче отримати за гламурну квартиру $13 млн

"Ціни на продовольство, послуги, якими користуються обивателі, зростають. Тому орендодавці, користуючись тим, що збільшують зарплати, пенсії, почали піднімати вартість оренди. Вони бачать, що орендарі готові платити", – пояснює експерт з нерухомості Андрій Романов.

Але попит на житло не падає. Однокімнатні квартири економ-класу за 5000 грн за популярністю на 1-му місці. На 2-му – бюджетні "двушки". Їхня вартість стартує від 6000 грн. Ще майже 2000 грн доведеться віддати за комунальні послуги.

Заможніші українці обирають квартири бізнес-класу. За них у спальних районах просять від 10 до 15 000 грн на місяць. Комунальні - приблизно 2500 грн. За такі ж гроші можна орендувати апартаменти в центрі, але без розкоші.

Чергове подорожчання оренди житла може чекати на українців уже у вересні. Причому торкнеться воно не тільки киян, а й жителів усіх вітчизняних мегаполісів. Квартири підскочать в ціні ще на 10-15%.

В Україні середня ціна на оренду однокімнатного житла недалеко від центру міста набагато вища, ніж середня зарплата. Так, українці у середньому отримують $262,3 у місяць. Оренда однокімнатного житла коштує $317.

Зараз ви читаєте новину «Експерти попередили про здорожчання оренди житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути