четвер, 10 травня 2018 20:00

"Совок невиліковний" - власник квартири на Дарниці здає двокімнатку за шалені гроші

Київські готельєри та власники помешкань не проґавили нагоди "потрусити" іноземних туристів. Вартість проживання в Києві під час фіналу Ліги чемпіонів 26 травня зросла в сотні разів – і в однокімнатній квартирі, І в елітних апартаментах. Скільки ж коштує ночівля у столиці на час футбольного чемпіонату, дізналася Gazeta.ua.

Захмарні ціни – хто більше?

На Дарниці за ночівлю у двокімнатній квартирі без Wi-Fi і кондиціонеру власник хоче 700 тис. грн. А за найдорожчий номер у хостелі доведеться викласти 7 тис. грн.

Автор: dobovo.com
  Ці двокімнатні апартаменти власник оцінює у 700 тисяч гривень
Ці двокімнатні апартаменти власник оцінює у 700 тисяч гривень

Автор: dobovo.com
  Ці двокімнатні апартаменти власник оцінює у 700 тисяч гривень
Ці двокімнатні апартаменти власник оцінює у 700 тисяч гривень

На 26 травня дешевий хостел ще можна знайти: на Печерську винайняти тапчан можна за 300 грн на добу, на Лісовій - за 560 грн. Найдешевше житло обійдеться у жіночому хостелі біля метро Чернігівська - ліжкомісце коштує 150 грн.

Окреме помешкання, як виявилося, найдешевше зняти у центрі столиці. За трикімнатну квартиру на Прорізній просять 840 грн за ніч. За 713 - пропонують дві кімнати на Богдана Хмельницького.

Про шалене підняття цін під час Ліги пожартувала користувачка Facebook Олеся Порадюк

Зупинитися поза Києвом іноземцям також влетить у копійку. Найдешевше жити у броварському готелі – 2340 грн. У двокімнатці в Боярці – 15 тис. Ліжко в ірпінському хостелі обійдеться у 19 тис. грн. Найнижча вартість оренди в Чубинському – за трикімнатну квартиру стартує від 50 тис. грн за добу. Не менше за три кімнати доведеться заплатити й у селі Щасливе. Найдорожче жити в Борисполі: готельний номер коштуватиме 120 тис. грн.

Реакція місцевих

Кияни, обурені стократним підняттям цін столичними готелями та орендодавцями, заснували у Facebook спільноту Kyiv FREE couch for football fans 26/05/18. Вони запрошують гостей міста безоплатно зупинитися на ночівлю у себе вдома під час фіналу Ліги. Про ініціативу киян написали у закордонних ЗМІ, зокрема Daily Mail та Liverpool Echo. Зараз у групі понад 4 тисячі учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За скільки можна орендувати житло у столиці

Вони закликають скласти список недобросовісних готелів, які скасовують бронювання, здійснене до підвищення цін – вочевидь, щоб запропонувати номер за вищою ціною.

"Європа дала нам право провести велике свято футболу, до проведення якого ми не настільки дозріли, як західні країни, і ми (тобто наші готельери) на знак подяки лупимо надвисокі ціни і шахрайські скасування заброньованих кімнат....", - пише користувач Максим Чистяков.

Це не єдиний випадок шахраювання готелів – зокрема, ТСН викрила готель, який виявився гуртожитком спортивної бази.

"Ладно частники, но гостиницы... Неужели сложно понять, что эта куча народа, без этого повода - Лига Чемпионов, х**н когда приехали бы в Киев. Так сделайте так, чтобы им понравилось здесь и они приехали сюда еще раз. Но совок неизлечим", - прокоментував Олексій Попов.

У мережі триває флешмоб #FreeKyivCouch4Fans з тією ж метою: прихистити вболівальників під час фіналу Ліги чемпіонів.

Бюджетне житло для приїжджих – кімнату відпочинку на столичному вокзалі – запропонувала Укрзалізниця. Поселити в себе міжнародних гостей пообіцяв і Петро Порошенко.

Дані про вартість оренди та проживання взяті з сайтів booking.com, arenda.com.ua та dobovo.com.

Зараз ви читаєте новину «"Совок невиліковний" - власник квартири на Дарниці здає двокімнатку за шалені гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути