вівторок, 09 лютого 2010 14:36

Мороз першим привітав Януковича з перемогою

Мороз першим привітав Януковича з перемогою
Олександр Мороз першим з українських політичних лідерів, від імені Соціалістичної партії України, привітав Віктора Януковича з обранням Президентом України. Головним завданням "нового Президента" він назвав подолання штучного розколу в Україні.

Як повідомляє прес-служба СПУ, зокрема, Мороз підкреслив: "Януковичу дістається важкий спадок, обумовлений не стільки економічною кризою, скільки наслідками авантюризму і безвідповідальності в організації державного управління. Суб"єктивізм, інтриги, переважання особистих інтересів над інтересами суспільства привели до відчуження народу від влади і держави. Таке відчуження набуло критичних ознак. Його подолання, так само як і подолання штучного розколу України на схід-захід, будуть одними з найважливіших завдань для нового Президента".

На думку Мороза, попередні п"ять років стали уроком для суспільства і влади: "Один з уроків: ніхто, починаючи з Президента України, не має права порушувати Конституцію і закони. Президентська виборча кампанія стала закономірним фіналом в грі, на початку якої основні політичні гравці, на догоду власним цілям і амбіціям, діяли поза правилами, цинічно порушуавли норми Конституції".

"Прикро, що заради меркантильних інтересів Ющенка і Тимошенко втрачено стільки років для розвитку України. Очевидно, новий Президент перед лицем серйозних проблем у всіх сферах державного життя шукатиме різні варіанти для консолідації влади і суспільства. Один з варіантів - створення ефективної коаліції в парламенті і формування з її допомогою професійного уряду", - сказав він. При цьому Мороз не виключив, що дострокове переобрання українського парламенту на основі закону про вибори по відкритих партійних списках теж може бути виправданим кроком на шляху реформування влади.

Нагадаємо, офіційні результати виборів ще не відомі і будуть оголошені Центральною виборчою комісією тільки після отримання і обробки всіх протоколів з мокрим печатками і за відсутності судової заборони на оголошення таких результатів. Дані, якими ЦВК оперує зараз, - попередні, за підсумками обробки електронних протоколів від дільничних виборчих комісій.

Зараз ЦВК обробила 99,97% електронних протоколів. Лідирує Віктор Янукович - 48,95%. Юлія Тимошенко друга - 45,47% голосів, передає Лига.

Зараз ви читаєте новину «Мороз першим привітав Януковича з перемогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути