вівторок, 09 лютого 2010 14:20

Результати виборів розчаровують, але доведеться їх визнати - Європарламент

Результати виборів розчаровують, але доведеться їх визнати - Європарламент

Голова партії Зелених в Європарламенті та спостерігач на виборах президента України Ребекка Хармс вважає, що результати виборів доведеться визнати, хоча вони і закінчилися значним розчаруванням.

"Ми маємо справу з дуже складною ситуацією. Для нас не є приємним, що через п"ять років після Помаранчевої революції кандидат, який ніс відповідальність за маніпуляції та шахрайство на виборах, тепер став президентом. Але голосування є голосуванням, і Європейському Союзу доведеться його вшанувати", - сказала Хармс.

За словами Хармс, під владою Віктора Януковича, Україна не розірве відносини з Європейським Союзом, а також розмови про членство в ЄС.

"В цьому можна бути впевненим. Навіть олігархи, які стоять за Януковичем не хочуть розірвати відносини. Особливо зараз, в умовах економічної кризи. І хоча Янукович є прихильником посилення відносин з Росією, країни ЄС також прагнуть добрих стосунків з РФ.", - сказала депутат Європарламенту.

За словами Хармс, яка щойно повернулася з Києва, де місія Європарламенту спостерігала за другим туром президентських виборів, їх перебіг відповідає демократичним стандартам.

"Були невеликі проблеми, але не достатні для анулювання результату. Я сподіваюся, що будь-яка скарга буде направлена до суду і не буде закликів вийти на вулиці", - додала вона.

За словами Хармс, результат виборів підтвердив, що Україна розділена на дві частини, і "ситуація може стати неспокійною в найближчому майбутньому".


Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Результати виборів розчаровують, але доведеться їх визнати - Європарламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути