понеділок, 18 червня 2018 23:31

Назвали 15 кімнатних рослин, якими можна отруїтися
15

Цикламен
Фото: https://rastenievod.com
Глоріоза
Бровалія
Дефенбахія
Фікус

Не всі кімнатні квіти є такими безпечними, як здається. Деякі варто тримати подалі від дітей і домашніх улюбленців, та й самим бути обережними, доглядаючи за ними. Пише yaskravo.in.ua

Фікус — одна з найпопулярніших рослин, якою люблять прикрашати як житло, так і офіси. Особливої небезпеки вона не становить, однак алергікам і людям із чутливою шкірою варто бути обережними: сік фікуса може викликати подразнення й опіки. Постраждати можна, просто витираючи пил з листя — достатньо, щоб воно надламалося.

Плющ. Небезпека цієї рослини криється в її листі: якщо його пожувати, можна постраждати від отруєння. Саме тому рекомендується тримати плющ у таких місцях, де б домашні улюбленці його не змогли дістати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальні способи розміщення кімнатних рослин вдома

Азалія (рододендрон) — одна з найкрасивіших кімнатних квіток, яка зачаровує не тільки своїм зовнішнім виглядом, але й ніжним тонким ароматом. Однак насправді вона таїть у собі серйозну небезпеку: у її листі міститься речовина, яка, потрапляючи до організму у великій дозі, може призвести до тяжкого отруєння, а в складних випадках — навіть до смерті.

Цикламен (альпійська фіалка) Ця квітка приваблює рясним цвітом і приємним ароматом, однак у неї серйозна зброя — отрута, потрапляння якої в організм може спричинити виникнення судом, блювоти й діареї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які вазони очистять повітря від хімікатів з клеїв та лаку

Дефенбахія. Обрізка й пересадка цієї рослини може обернутися неприємними наслідками: якщо на шкіру потрапить сік, то опіку, скоріш за все, не уникнути. Та в цьому не вся небезпека. Так, достатньо трішки пожувати листочок дифенбахії, як доведеться знімати набряк гортані.

Бровалія є дуже отруйною квіткою. Контактувати з нею слід з особливою обережністю, адже навіть легкий дотик цієї рослини до шкіри може запустити запальну реакцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 розкішних кімнатних рослин, які потребують мінімум догляду

Монстера. Якщо сік із листя цієї квітки потрапить на слизову, може з'явитися необхідність у медичній допомозі: у ньому міститься отруйна речовина, яка здатна спричинити розвиток важкої токсичної реакції. Тваринці ж, яка вирішить поласувати монстерою, загрожуватиме серйозне отруєння.

Пахиподіум Ламера. Колючки, якими усіяно весь стовбур, і сік — саме ними ця рослина може нашкодити, до того ж доволі серйозно. У сокові пахиподіуму містяться дуже отруйні речовини, які здатні викликати порушення роботи серця. Якщо вони потраплять на слизову ока, можна навіть втратити зір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квіти підживлюють кавовою гущею

Шеффлера. У порівнянні з деякими іншими представниками флори, які набули такої ж широкої популярності, ця квітка не є надто отруйною, проте все ж може завдати неприємностей. Так, якщо сік потрапить людині на шкіру, виникне подразнення. Кішка, яка вирішить спробувати на смак листочок шеффлери, так легко не відбудеться, адже потрапляння в організм тваринки соку цієї рослини призведе до отруєння.

Пуансетія (молочай прекрасний) — квітка настільки ж отруйна, наскільки й прекрасна. Молочний сік, який виділяє ця рослина, потрапивши на шкіру, здатен обпекти й викликати запальну реакцію. Тим, кому він потрапить в око, загрожує повна втрата зору, а кому в травний тракт — важке отруєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які кімнатні рослини заборонено вирощувати в спальні

Глоріоза. Ця незвичайна рослина "з голови до п'ят" отруйна: і в цвіті, і в листі, і в стеблі її є речовина, потрапляння якої всередину організму може призвести до смерті. Знаходження поруч із глоріозою не становить загрози життю — у повітря отрута не потрапляє, однак власникам кішок і тим, у кого є маленькі діти, варто пам'ятати, що таку квітку треба тримати від них подалі.

Примула (первоцвіт). Алергічна реакція, нудота й запаморочення — ось що можна отримати, якщо спокуситися на красу цієї квітки. Однак, якщо бути обережним і не ставити декілька горщиків із первоцвітом в одному приміщенні, можна не відмовляти собі в бажанні прикрасити ним своє підвіконня.

Брунфельзія. Красивий й ароматний цвіт — це далеко не все, чим володіє ця рослина. Так, у всіх її частинах міститься отрута, яка здатна спричинити розвиток нейротоксичного ефекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 ідей вирощування дерев у горщиках

Тріхоцереус. Тим, хто вирішив прикрасити свою оселю таким кактусом, варто знати, що остерігатися слід не лише його колючок. У цій рослині є речовина, здатна в кращому випадку дати галюциногенний ефект, у гіршому — викликати параліч.

Клівія — ще одна рослина, яка має паралітичну дію. За будь-якого контакту з нею треба бути вкрай обережними. Поливати, протирати листя й пересаджувати до іншого горщика клівію варто виключно в рукавичках.

Раніше розповіли, які кімнатні рослини врятують від задухи в приміщенні. Майже кожному вони відомі, але далеко не всі знають, про те, що завдяки цим квітам можна очистити повітря у своїй оселі й обійтися без штучних зволожувачів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 15 кімнатних рослин, якими можна отруїтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути